Select Page

Test 2 met blogsy op iPad

Sketch

Nu even kijken hoe het bloggen met mijn iPad gaat. Ik gebruik daarvoor blogsy. Een hele mooie blog app voor de iPad. Het plaatje heb ik gemaakt met skitch op de iPad. Via blogsy kan ik het heel handig uploaden naar mijn blog. Blogsy maakt het ook mogelijk om o.a. uit YouTube en Flickr met slepen foto’s en video toe te voegen. Uiteraard ziet blogsy ook de foto’s op de iPad om toe te voegen met slepen.
Ook het toevoegen van tags en categorieën gaat handig. En natuurlijk kun je meerdere blogsaccounts toevoegen.
Er zitten in blogsy ook nogal wat bewerkingsopties en zoeken met Google Is ook geïntegreerd. Allemaal goed over nagedacht. En als het goed is komt dit dus zo meteen op mijn blog met ook Featured Image op de homepage.

Ik ben benieuwd.

Update: gelukt! Tags, categorieën, featured image, plaatje in de blog met de juiste alignment etc. allemaal goed gegaan. Zou nog handig zijn als je een excerpt kon maken in blogsy. Als ik trouwens meerdere plaatjes in een blogbericht heb staan en niet het eerste als features image wil hebben maar een andere, dan kan dat ook met een truc door dat plaatje nogmaals in te voeren bovenaan in het blogbericht met display:none in de html. Je ziet het plaatje dan niet in de blogtekst maar evengoed wel als featued image.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

5 Comments

 1. Willem Karssenberg™

  Ik was ook enthousiast over Blogsy, maar de laatste updates van de app vereisen IOS5 en omdat ik mijn iPad gejailbreaked heb zit ik voorlopig nog even op 4.
  Hetzelfde geldt trouwens voor Skitch.
  Af en toe pak ik dus de iPad van mijn lief om toch met deze apps te kunnen stoeien:-)

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   @twitter-10781:disqus Ah ja da’s jammer. Waarom heb je je ipad gejailbreaked? Ik lees dat wel vaker maar vraag me af of dat de moeite waard is. Ben benieuwd.

   Antwoord
  • Hans Mestrum

   @twitter-10781:disqus Ok Ik ga eens kijken naar die blog. Thx

   Antwoord
   • Hans Mestrum

    @twitter-10781:disqus Ik heb het gelezen. Interessant maar dat ga ik toch maar niet doen. Bedankt voor je reactie en de interessante link.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This