Social media in het onderwijs volgens Doekle Terpstra

Social media in het onderwijs volgens Doekle Terpstra

Kijk da’s nou mooi gezegd! Mooi dat de HAN social media het al “in zijn genen heeft gehaald” zoals Doekle Terpstra dat zegt. Hij voelt de tijdsgeest goed aan en ziet dat social media een manier van communiceren is en geen speeltje. Dat de huidige en vooral ook de toekomstige generatie anders communiceert. Omdat ze always-on zijn en superconnected. Ze zijn in control van hun mobiele device om het gesprek aan te gaan en gaande te houden.
Mooi dat hij zelf ervaren heeft wat bijvoorbeeld Twitter voor gevolgen heeft voor de manier van zijn eigen communiceren en waarom het hem helpt. Ook in een tijd van crisis. Een aanrader. Ook al trekt hij social media misschien teveel de strategie in, waardoor de valkuil van teveel regie en controle op de loer ligt in plaats van het loslaten en de mens centraal stellen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Frank de Kleine

  Volgens mij is hij op de goede weg, maar ziet hij twitter/social media nog wat teveel als ‘strategie’, waarmee je als bestuurder dingen ‘kan laten zien’. Ik mis dan interactie en implementeren binnen het gehele bedrijfsproces (dus niet alleen door de afdeling communicatie). Maar goed, dat zijn stappen die we bij de Hanzehogeschool Groningen ook nog moeten zetten.

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Ja ben ik mee eens. Het is goed te zien dat zo’n belangrijk bestuurder dit zo zegt. Én het is en blijft een leerproces. Wij noemen dat bij de HAN #durfteleren Social media is een stroming van onderop, vanuit de onderstroom en van mensen zelf. En natuurlijjk gaat het fenomeen zich ook mengen in bedrijfsprocessen en strategie ent zal deze processen en strategieen blijvend veranderen.

   Antwoord

Trackbacks/Pingbacks

 1. Social media in het onderwijs volgens Doekle Terpstra | HANs on Experience | Onderwijs; Web 2.0 and gaming | Scoop.it - [...] Social media in het onderwijs volgens Doekle Terpstra | HANs on Experience…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This