Nerd-praat over boxee box, icatcher en iphone

Nerd-praat over boxee box, icatcher en iphone

Dit moet ik even kwijt. Later laat ik het misschien in een videootje nog wel eens zien. Maar ik vind dit kicken.

Boxee box
Sinds kort heb ik boxee box. Een mediastreamer voor aan je lcd tv die via wifi (of kabel) internetcontent naar je tv kan streamen (via hdmi kabel). Zo kan ik dus Vimeo, YouTube, maar ook Uitzending Gemist, RTLXL, RSS feeds, flickr foto’s etc. etc. bekijken vanaf internet op mijn tv. Ook browsen kan. En sharen naar twitter, facebook en tumblre van mijn likes in boxee. Ook kan ik de video’s van mijn twitter, facebook en google vrienden zien en dus afspelen als ze die in hun tweets e.d. vermeld hebben.
Overigens zit er geen hard disk in de boxee box, maar ik kan er wel een op aansluiten of een sd kaarten gebruiken. De boxee box ziet mijn mac, de nas, de hard disks aan mijn mac en de shares van de notebooks van het hele gezin met de foto’s en video’s op ieders systeem.

iphone
Op mijn iphone 3gs staat natuurlijk iTunes. Als ik daarmee video’s afspeel krijg ik als de boxee box aan staat er een knopje bij (airplay). Dan kan ik kiezen of ik de video verder kijk op mijn iphone of op tv via boxee box. Ik kan zo dus video’s rechtstreeks van mijn iphone naar mijn tv laten streamen. Allemaal via wifi en met geen haperingen etc. Dus mijn iphone haalt het binnen via wifi en stuurt de video via datzelfde wifi weer door naar mijn tv via boxee box. Kicken! Dat kan volgens mij ook met een ipad lijkt me.

iCatcher
Sinds dit weekend heb ik iCatcher op mijn iphone. Daar haal ik podcasts mee binnen. Ook video podcasts. Die hoeven niet per se uit iTunes te komen. Ik kan ook gewoon een RSS feed gebruiken van een video podcast.
Normaal download je die podcast, maar je kunt hem ook streamen. Met wifi kost dat niets dus waarom dan downloaden als je hem via wifi kunt bekijken. En nu komt het. Ook met iCatcher krijg ik zo’n airplay knopje naar boxee. Dus je raadt het al. Ik haal via iCatcher een video podcast binnen via wifi als stream en zet die dan via datzelfde wifi naar boxee box en dus mijn grote lcd tv. Zo heb ik net naar een webbeat.tv uitzending zitten kijken.

Ik hoef dus niet meer achter mijn mac of pc te zitten om een video (podcast) te bekijken, maar kan dat ook via mijjn iphone, icatcher of itunes op mijn tv. En ook handig om al die Uitzendingen Gemist van allerlei omroepen e.d. bij de hand te hebben op de tv ipv alleen de pc.

Wow heerlijk die techniek.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Jos

  Beste Hans
  Kan onlangs niets meer streamen naar m’n boxee want heeft dat airplay icoontje gewoon niet meer

  Antwoord
 2. Hans

  He da’s vreemd Jos. Dat probleem heb ik nog niet gezien. Ik zal het ook nog eens testen.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This