Select Page

Videoblogs: HAN Werktuigbouwkunde studenten waren in Indonesië

Videoblogs: HAN Werktuigbouwkunde studenten waren in Indonesië

Hieronder een serie video’s die ik samenstelde uit materiaal dat ik van HAN Engineering docent Christiaan Boudri en studenten Peter Smids en Roy Krajenbrink van HAN Werktuigbouwkunde kreeg aangeleverd.
Zij waren een week voor een studiereis in Gili Gede in Lombok Indonesië. De foto’s blogde ik al eerder.

De studenten maakten kennis met de lokale bevolking en de problemen daar met betrekking tot milieu, afval en duurzaamheid. Ze hebben interviews gehouden om na te gaan welke behoeften en problemen er spelen vanuit het gezichtspunt van de bewoners zelf. Ook hebben ze zonnelampen uitgedeeld op een school en aan belangrijke mensen in het dorp. Dit hebben ze op zo’n manier weten te doen dat dit het milieubewustzijn stimuleerde. Ook maakten ze een Solar cooker van simpele materialen waarin bijvoorbeeld een rijstmaaltijd bereid kan worden.

In de video’s hoor en zie je hun ervaringen, de evaluatie van de eigenaresse van Via Vacare en iniatiefneemster van het project waar ze te gast waren en HAN docent Christiaan Boudri.
Een bijzonder project!

De reis

Over het project, milieu en duurzaamheid

Over welvaart, Solar cooker en Justin Bieber

Evaluatie Jet Kellner eigenaresse Via Vacare

HAN docent Christiaan Boudri evalueert

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This