Select Page

HAN Hydromotive maakt zich op voor Shell Ecomarathon testdag

HAN Hydromotive maakt zich op voor Shell Ecomarathon testdag

kevin van der elsen han hydromotiveIk kreeg net een mailtje van Kevin van het HAN Hydromotive team van HTS Autotechniek van de HAN. Het team zijn druk in de weer om zich voor te bereiden op de testdag van de Shell Ecomarathon die op 19 april a.s. wordt gehouden in de RAI. Vorig jaar deed het team ook mee als debutant.

Over de Shell Eco-marathon
Met de Shell Eco-marathon daagt Shell Europese studenten en scholieren uit voertuigen te ontwerpen en te bouwen waarmee zij op 1 liter brandstof zo ver mogelijk kunnen rijden. Er zijn twee klassen voertuigen: UrbanConcept, voertuigen die lijken op de auto´s van nu, en Prototypes, de futuristische en gestroomlijnde voertuigen. Het Europese record staat op naam van een Frans team dat het presteerde om 4.896 kilometer op omgerekend 1 liter brandstof te rijden. De Nederlandse teams rijden op benzine, diesel, biobrandstof, waterstof, FAME (fatty acid methyl ester), zonne-energie, GTL (gas-to-liquid) of elektriciteit. The Hydro Cruisers uit Den Haag vestigden vorig jaar een Europees record door in hun klasse, UrbanConcept, omgerekend 747 kilometer op 1 liter te rijden.

Over de Shell Eco-marathon Testdag
De testdag is een spannend moment voor de teams. De auto’s rijden hun eerste kilometers onder het toeziend oog van de vele bezoekers van de AutoRAI. De twaalf teams hebben in de paddock hun eigen pitbox, waarin ze live aan hun voertuigen klussen. Autoliefhebbers kunnen de auto’s bekijken en stemmen op het beste design. Het belangrijkste moment van de dag voor de teams is de meting van het verbruik van hun auto’s door de Fuel Marshals in het speciaal ontworpen meetstation. De meting geeft een indicatie van de te behalen prestaties tijdens de grote Europese finale in Duitsland.

Natuurlijk gaan we proberen om daar aanwezig te zijn voor video’s en foto’s en misschien krijgen we voor die tijd nog wel mensen van het team voor de camera. Je kunt ze trouwens als horen in een uitzending van Radio Arnhem. Het interview start ongeveer op 4.40 min.
Onder deze weblogposting staan de berichten van het team van vorig jaar met video’s en foto’s. En voor de liefhebbers ook nog even de brochure.

Shell Eco Marathon

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Trackbacks/Pingbacks

  1. Fotoblog: HAN Hydromotive – voorbereiding voor de testdag | HANs on Experience - [...] HAN Hydromotive team van HTS Autotechniek van de HAN neemt ook dit jaar deel aan de Shell Ecomarathon. We…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This