Social Media and the Communication Profession

Social Media and the Communication Profession

Een interessant rapport met als ondertitel Are Europe’s Communicators ready for Social Media? (pdf). Dit onderzoek is door de European Association of Communication Directors in samenwerking met de University of St. Gallen uitgevoerd. 1838 communicatieprofessionals uit 30 Europese landen werden bevraagd. Het ging daarbij om de invloed van social media op de manier waarop zij hun dagelijkse werk uitvoeren, hoe ze ermee omgaan en hoe ze er op reageren. De uitkomsten van dit onderzoek zijn 31 januari 2011 verschenen in het rapport ‘Social Media and the Communication Profession’ (pdf)

Hieronder kun je het rapport lezen en downloaden. Ik zet even de voornaamste punten op een rijtje (zie Molblog voor verdere uitwerking).

  • Social media zijn een essentiele succesfactor geworden binnen het Europese marketing- en communicatielandschap
  • Social media zijn onderdeel geworden van ongeveer elke communicatietaak
  • Er ontstaat een nieuw type functie binnen het vakgebied: de social-mediafan
  • Niet alle communicatieprofessionals zijn zo ‘verslaafd’ aan social media als de social-mediafans. De resterende 75% van de professionals is onder te verdelen aan de hand van drie gebruikspatronen
  • Social-mediafans zijn meer tevreden met hun baan
  • NGO’s: de ‘new kids in the block’
  • Social-mediadruk: Social media zijn een voorwaarde in het communicatieveld, ongeacht je positie of leeftijd
  • De meeste organisaties hebben geen structurele aanpak wat betreft de inzet van social media
  • Hoe langer communicatieprofessionals werken met social media, hoe minder bang of onzeker ze zijn ten opzichte van die media
  • Gevoelens van overload hebben een remmende werking op succesvol communiceren via social media


Social Media and the Communication Profession

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This