Select Page

Regionale voorronde European Union Science Olympiad bij HAN

Regionale voorronde European Union Science Olympiad bij HAN

Vrijdag a.s. wordt er een regionale voorronde van EUSO (European Union Science Olympiad) gehouden bij o.a. de HAN. Dat gaat gebeuren op het instituut van Life Sciences (HLO) in Nijmegen.

Wat is EUSO?
De European Union Science Olympiad (EUSO) is een wedstrijd voor teams van havo/vwo leerlingen. De wedstrijd is in 2002/2003 gestart op initiatief van Ierland.
De testen voor de EUSO bevatten zowel biologische, chemische als natuurkundige elementen. Het doel van de wedstrijd is het uitdagen en stimuleren van geïnteresseerde en getalenteerde leerlingen op het gebied van science.

Hoe gaat het in zijn werk?
De eerste voorrondes vinden in november/december plaats op meerdere universiteiten en een hogeschool, waaronder dus de HAN. Eind januari en half februari vindt de nationale eindronde plaats, waaraan het beste team van elke universiteit/hogeschool deelneemt. De twee winnende teams van de nationale eindronde verdedigen de ‘science’-eer van Nederland op Europees niveau.

Uiteraard ga ik er morgen een kijkje nemen en zal er een video-impressie van maken en een fotoblog.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Trackbacks/Pingbacks

  1. Tweets that mention Regionale voorronde European Union Science Olympiad bij HAN -- Topsy.com - [...] This post was mentioned on Twitter by Justine van den Berg, Hans Mestrum and Hans Mestrum, Hans Mestrum. Hans…

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This