Select Page

Foto: Nederlands studenten winnen Wozzie Award: €10.000 voor schone tuktuk

Foto: Nederlands studenten winnen Wozzie Award: €10.000 voor schone tuktuk

Apple-oprichter Steve – The Woz – Wozniak heeft op de Meet the future, Science & Technology Summit 2010 de eerste Nederlandse Wozzie uitgereikt.

De prijs voor het beste bèta-idee ging naar vier studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die gezamenlijk de EcoTuk hebben ontworpen. De Eco Tuk is een schone variant van de traditionele tuktuk, het populaire vervoermiddel dat in veel Aziatische steden bijdraagt aan ernstige luchtvervuiling. De studenten hebben een bouwpakket ontwikkeld waarmee de gemotoriseerde riksja’s eenvoudig geschikt kunnen worden gemaakt voor directe vloeibare lpg-injectie. Na die aanpassing verbruikt de EcoTuk 40% minder brandstof. De vervuiling neemt evenredig af. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van €10.000. Namens de studenten nam Rick Schuurman de prijs in ontvangst.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This