Foto: Nederlands studenten winnen Wozzie Award: €10.000 voor schone tuktuk

Foto: Nederlands studenten winnen Wozzie Award: €10.000 voor schone tuktuk

Apple-oprichter Steve – The Woz – Wozniak heeft op de Meet the future, Science & Technology Summit 2010 de eerste Nederlandse Wozzie uitgereikt.

De prijs voor het beste bèta-idee ging naar vier studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen die gezamenlijk de EcoTuk hebben ontworpen. De Eco Tuk is een schone variant van de traditionele tuktuk, het populaire vervoermiddel dat in veel Aziatische steden bijdraagt aan ernstige luchtvervuiling. De studenten hebben een bouwpakket ontwikkeld waarmee de gemotoriseerde riksja’s eenvoudig geschikt kunnen worden gemaakt voor directe vloeibare lpg-injectie. Na die aanpassing verbruikt de EcoTuk 40% minder brandstof. De vervuiling neemt evenredig af. Aan de prijs is een geldbedrag verbonden van €10.000. Namens de studenten nam Rick Schuurman de prijs in ontvangst.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This