Select Page

Nieuwe weblog

Nieuwe weblog

Van Movable Type naar WordPress
De eerste blogposting op deze nieuwe weblog is een feit. En daarom schrijf ik even dit weblogbericht om te kijken of alles goed staat en gaat. Want ik ben ook overgestapt op WordPress. En dat vergt natuurlijk wel enige aanpassing en voorzichtigheid.
Bijna 3000 weblogberichten en even zovele reacties heb ik geëxporteerd uit Movable Type en geïmporteerd in WordPress. En natuurlijk moesten de links in Google ook hier terecht komen.

Ander webadres
Zoals je kunt zien heet de weblog in de url geen /my_weblog meer maar /blog. Vandaar dat het doorsturen van de links van de zoekmachines goed moet gaan. De abonnees op de RSS feed/webfeed hoeven zich als het goed is geen zorgen te maken, want het feeadress blijft hetzelfde. Ik heb de feed van WordPress aangepast in de feedburnerfeed.

Menuutjes en feature slides
Je ziet dat hier het nodige is veranderd. Zo zie je in- en uitklapbare menuutjes aan de rechterkant en kun zie je features op de homepage en de HAN introductie pagina. Dat zijn handige slides waar ik wat in kan plaatsen en wat een mooi visueel effect geeft. Onder die menuutje zie je bijvoorbeeld bij Recente video’s de laatste YouTube video’s die ik heb gemaakt. Die worden dus automatisch ververst als er een nieuwe video wordt toegevoegd in YouTube. Uiteraard vind je er de reacties en zie je mijn tweets vanuit twitter. En uiteraard zie je er de laatste berichten, de tags (in een tagcloud) ende categorie- en maandarchieven. Onder de menuutje komen automatisch de laatste foto’s vanuit Flickr binnen. Dus die worden ook steeds ververst als er nieuwe foto’s geuploaded zijn.

Lifestream
Op de pagine Mijn Lifestream (onder het About menu) zie je een mooie plugin. Daar komen namelijk veel zaken binnen die ik elders op het internet plaats. Dat gaat nagenoeg live. Dus als ik een tweet maak in twitter dan komt ie daar ook binnen. Evenals muziek die ik beluister, links die ik op sla in het online archief etc.

About
Op de About pagina zie je mijn LinkedIn profiel binnen komen. Je kunt daar ook gewoon klikken. Daarnaast zie je de laatste  foto’s die ik heb gemaakt die ook automatisch binnen komen en dus steeds ververst worden.

Contactformulier en reacties
Ik heb ook een contactformulier toegevoegd waarin je zaken met me kunt delen als je dat niet via een reactie wilt doen onder een bericht.
Maar je kunt natuurlijk ook gewoon je reactie onder een weblogbericht plaatsen. Daar heb je dan de mogelijkheid om het door te sturen naar twitter en/of facebook.

Onderaan de pagina
Onderaan zie je nog enkele willekeurige foto’s, vind je de services die ik nog meer gebruik op het internet en kun je zien welke berichten populair zijn.

Berichten
Onder een bericht zie je nog een 5-tal relevante berichten. Berichten die dus bij dat onderwerp horen.
Ook kun je een bericht delen met de meeste sociale netwerken. En zie je tevens hoe vaak een bericht bekeken.

Index
Onder de tag Index vind je mijn hele weblog geïndexeerd op alfabet. Ook daar zie je weer foto’s die automatisch binnen komen.

De komende tijd zal er nog wel het een en ander veranderen hier, want de blog is net pas live. Kom eens kijken en laat me weten wat je er van vindt.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

8 Comments

 1. Mike

  Gefeliciteerd Hans! Ziet er goed uit.

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Dag Mike. Bedankt. Ja ik vind het zelf ook wel geslaagd. Ik ben geen programmeur of technisch onderlegd, dus dan is het altijd spannend 😉
   Maar ik heb er veel van geleerd (en nog steeds) en ben er wel tevreden over.
   Er komen ook nog flink wat pagina’s met feature slides bij mbt de HAN Techniek opleidingen. Daar wil ik dan live de laatste foto’s, video’s en blogpostings op laten zien.

   Antwoord
 2. Willem Karssenberg

  Hallo Hans,
  Mijn complimenten! Ik weet hoeveel werk dit is en volgens mij is het je prima gelukt.
  Succes met deze nieuwe schil.

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Ja dank je Willem. Stevig wat werk ja. Maar heb er veel van geleerd. Jij succes in het vinden van een nieuwe baan. Dat is natuurlijk veel belangrijker.

   Antwoord
 3. Fzelders

  Hans, mijn complimenten.
  Heerlijk eenvoudig. “KISS” !! Good job.

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   Hoi Fred, dank je. Fijn dat je het mooi vindt. Ben er content mee.

   Antwoord
 4. Ella Hueting

  Goh Hans, Wat een klus moet dat geweest zijn. En ik ben zo gewend aan je vorige weblog. Moet er nog even inkomen.
  Ella

  Antwoord
  • Hans Mestrum

   @ellahueting ja hele klus maar wel leuk ook. Weer veel nieuwe functionaliteiten erbij en flexibiliteit. Zoals een contactformulier, lifestream, feature slides, commenting systeem en allerlei handige plugins die het weer wat makkelijker maken.
   Kijk maar eens rond. ik denk dat je het handig gaat vinden en als ik straks de opleidingspagina’s klaar heb met video’s, en foto’s per opleiding is het helemaal handig en mooi/

   Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This