Select Page

Inzet van sociale media voor dialoog bij de HAN

  Kijk dit vind ik nou sterk. Had ik het een paar dagen terug nog over de integratie van social media met de HAN website, nu voorbeelden van de inzet social media om de dialoog te voeren over het Hoger Onderwijs.

open brief
Weblog
Zo kun je een open brief lezen op het weblog Kernwaarden van de HAN n.a.v. de uitzending in EenVandaag en zie je daaronder dat er een disucssie wordt gevoerd.
Het feit dat het een open brief is en de discussie in alle openheid wordt gevoerd is krachtig. Maar niet iedereen wil dat zo.

 

han yammer 

Yammergroep en hashtag
Daarom is er ook een HAN-Yammergroep ingericht om de dialoog te kunnen voeren voor medewerkers die het niet zo in de openbaarheid willen doen. De hashtag #kernwaarden in Yammer wordt daarnaast ingezet om de berichten makkelijker te kunnen vinden.

 

 

dialoog over het hoger onderwijs

Ron Bormans: Doe mee met de dialoog
Goed voorbeeld doet hopelijk goed volgen, want onze voorzitter van het College van Bestuur, Ron Bormans heeft ook een blogposting gemaakt.
In die blogposting roept hij iedereen op om met de dialoog mee te voeren. Zowel medewerkers, studenten als relaties kunnen in dialoog gaan over het werk, de kwaliteit en de maatschappelijke opdracht. Dat kan dus op de genoemde weblog, in Yammer of anderszins.

 

Hij stelt:

“Kritische medewerkers, studenten of relaties zijn geen bedreiging voor onze organisatie maar mensen met hart voor het onderwijs. Alleen samen kunnen we dat hoger onderwijs verder ontwikkelen en van hoge kwaliteit houden. Het geeft niet dat we van mening verschillen. Laten we samen, in dialoog werken aan de kwaliteit van het hoger onderwijs en een helder profiel voor de HAN.”

Mooi die openheid met erkenning van mensen die een dialoog graag anders voeren en fijn dat een dialoog op prijs wordt gesteld.

Graag geef ik de uitnodiging van Ron Borman aan jullie door om de dialoog te voeren met ons. Horen we van je?

Update: in dit kader is het wel interessant om de video van de opening van het studiejaar bij de HAN te bekijken waarin Cees Veerman, Fons van Wieringen en Ron Bormans ingaan op de kernwaarden van het HBO.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Trackbacks/Pingbacks

  1. Sociale media in het hoger onderwijs | Wilma van den Brink - [...] HANs on Experience: Inzet van sociale media voor dialoog bij de HAN [...]

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This