Ella blogt op Creatieve Verbindingen

Ella Hueting, directeur HAN Techniek blogt:

wij feliciteren De Bijenkorf met 140 jaar techniek: een wereld van inspiratie

Donderdag werd mijn neefje 13. Zoals altijd eeuwig geplaagd door tijdgebriek, gaf ik opdracht aan dochter en zoon om verjaardagsinkopen te doen. Ze kwamen thuis met knalroze oplader op zonne-energie. En een tijdschrift vol inspiratie: De Bijenkorf 140 jaar.
Ogenschijnlijk hebben deze dingen niets met elkaar te maken. Maar bij nader inzien bleken ze alles met elkaar te maken te hebben. In Inspiration, de speciale juileumuitgave van De Bijenkorf schrijft Robert bohemen, Directeur Marketing van De Bijenkorf: Sinds 1879 is ons warenhuis toonaangevend, vernieuwend en trendsettend. Wij kijken met een open blik naar de wereld om ons heen. En naar de toekomst.


Zo proberen wij steeds weer betere producten en diensten aan te kunnen bieden…uiteraaard komen meerdere smaakmakers aan het worrd… elk met een inspirerende visie op de nabije en/of verre toekomst, uiteraard met voldoende aandacht voor innovaties en duurzaamheid.’ En daar zit ‘m de clou. Of het n gaat over ‘fashion & inspiratie’, design & inovatie’ of over ‘vakmanschap’.  Het blad bruist van de technische innovaties. Een aantal voorbeelden:

De etalage van de toekomst: ‘experience: beweging is een must, van levende mensen in de  etalage tot

aan hologrammen. Innovatie: sommige stoffen veranderen onder invloed van temperatuur. Robotic: een eco-vriendelijke golfkartonnen etalagerobotpop die gracieus hoofd en armen kan bewegen. Interactief: met de komst van de tochscreen en andere nieuwe technologieen is straks veel mogelijk. Duurzaamheid: verlichting kan best aangestuurd worden vanuit het raam; waarom geen zonnecellenin het glas?’

Of het nou gaat om etalages, de nieuwe schoenenlijn van Floris van Bommel, online winkelen door Wilfried De Jong, de schoonheid van de gebouwen van De Bijenkorf, de inrichting van onze huizen of licht. Het gaat allemaal om technologische innovaties. Stefano Marzano, hoofd van Philips Design voorspelt: ‘tv’s worden lampen en lampen worden gordijnen. Hoewel voor het ontwerpen van goede producten steeds meer en diverse kennis nodig is, blijft technologie de bepalende factor in productontwikkeling.” En architect Els Zijlstra, opnieuw in hetzelfde blad: zonder een goed of opvallend materiaal is een ontwerp nergens’.

En wat heeft die roze oplader op zonne-energie nu te maken met 14o jaar Bijenkorf? Lifestyle blijkt volledig gedomineerd te worden door techniek. Niet alleen als het gaat om nieuwe toepassingen, maar ook als het gaat om ‘de beleving’. Beseffen we in Nederland dat het dan ook nodig is en blijft dat we voldoende mensen met technische bagage opleiden?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This