Select Page

Er gaat weer een nieuwe wereld voor me open met de iphone en zijn apps

Ik kreeg vorige week mijn iphone van de HAN en tjonge wat een fijn apparaat is dat in vergelijking met mijn ipaq pda. Daar was ik destijds ook al blij mee want ik kon er alle mailboxen mee uitlezen, mijn agenda bij houden en wat tweeten (met slandr). Maar nu ik die iphone heb snap ik waarom mensen zo enthousiast zijn. Wellicht kunnen andere smartphones vergelijkbare dingen maar er gaat voor mij weer een nieuwe wereld open.
Wat zaken op een rijtje.Batterij
Het eerste wat me opviel en eigenlijk ook de reden was waarom ik om de iphone had gevraagd, is dat de batterij veel langer mee gaat als die van mij hp ipaq. Daar kwam ik de dag al niet mee door. Standbye is daar kennelijk geen standbye of er was iets mis met het apparaat of de accu.
De accu van de iphone loopt nauwelijks leeg als hij op standbye staat. Hij staat nu al 2 dagen aan en staat op 40% resterend. Regelmatig heb ik mail gechecked, met Everytrail een route bekeken en internet gebruikt. Allemaal weliswaar niet lang, maar toch. Indrukwekkend vergeleken met wat ik eerst had.

Wat een applicaties….
En wat een applicaties zijn er voor de iphone. Via iTunes heb ik al uren rondgeneusd in de Appstore. Heel veel interessante apps zijn gratis, sommige kosten een paar dollar. Ik heb nu de volgende apps geïnstalleerd staan:

hootsuite (betaalde versie), everytrail (betaalde versie), runkeeper, hier, mobypicture, blogpress (betaalde versie), yammer, facebook, hyves, trein, shozu, linkedin, skype, uitzending gemist, dropbox, qik, ustream, everynote, ipadio,instapaper, marketingfacts, kranten, nos journaal, flickr, rabobank bankieren, 92920v, ipc, mobilerss, wordpress

Gemak
Wat me opvalt is het gemak waarmee alles zich laat installeren en gebruiken. Het meeste gaat zoals je denkt dat het gaat. Een kind kan de was doen. Dat komt natuurlijk vooral ook door de gebruikersvriendelijke interface van de iphone. Alles kun je doen op het touchscreen waar je buttons ziet. Het groter maken van een scherm is heel handig te doen en het schakelen tussen programma’s e.d. heel gemakkelijk. Het gebruik van internet doe ik nu ook veel meer omdat het echt geïntegreerd is en zeer snel.
De integratie van telefoon en allerlei apps is ook handig. Overal is een telefoonnummer aan te klikken en je kunt makkelijk om schakelen naar andere apps.

GPS, foto, audio en video
Wat ik mooi vind is de mogelijkheid van foto’s en video’s maken. Voorzien van locatiegegevens als je dat wilt en door te zetten via shozu of posterous naar andere services zoals hyves of flickr of youtube etc. Het live videostreamen via ustream.tv of qik werkt fabeltastisch en biedt nieuwe mogelijkheden. Evenals het gebruik van ipadio, waarmee je audio op kunt nemen of een telefoongesprek. Zo kun je dus iemand interviewen en daarna de audio beschikbaar stellen. iPadio maakt het beschikbaar in een mooie audiospeler. En als je het in het Engels doet dan wordt de audio ook nog naar tekst gezet in bij de audio gezet in de widget. Phew wat een kracht en souplesse. Ik heb in ipadio nu in de settings mijn posterous emailadres ingegeven, zodat de audio podcast automatisch naar posterous gepost wordt. En omdat posterous automatisch naar mijn blog post, komt er dus meteen een blogposting van het opgenomen telefoongesprek of de opgenomen audio in hetzelfde mooie afspelertje op mijn blog. Je ziet hier een voorbeeld en hier leg ik wat uit.

Ontdekken van nieuwe mogelijkheden
Het mooie is dat je door deze nieuwe applicaties en de iphone op nieuwe mogelijkheden stuit die je het leven weer aangenamer en efficiënter maken. Zaken die er allang waren maar die ik nog niet gebruikte omdat ik er niet tegenaan liep. Het stumble-upon gehalte ofwel het toevalligerwijs nieuwe mogelijkheden ontdekken wordt door de iphone en zijn apps aangewakkerd. En dat is heerlijk. Ik krijg dan altijd een adrelineboost en ben zo een dag verder bij het verkennen van nieuwe opportunities. Niet alleen vanwege de tools op zich en de technologie, maar vooral ook omdat ik merk dat ik als gebruiker nog meer mogelijkheden krijg om te verbinden en te delen. En dat is waar ik blij van wordt: connecting & sharing. 

Posted via web from HANs on Posterous Experience

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Pierre

  Tweede poging om te reageren:
  Goed dat je zulke posts maakt aan het begin. Dan kun je over 6 maanden nog eens terug kijken naar de applicaties die je dan nog steeds dagelijks gebruikt. Zullen er een stuk minder zijn dan je nu installeert (geeft niet, hoort er juist bij!).
  Overigens, had je niet liever ene maandje gewacht op het nieuwe model?

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @pierre excuus dat de 1e poging niet lukte. Ja ben benieuwd over enkele maanden. Een aantal apps weg een aantal vervangen een aantal erbij. Dat hoort er inderdaad bij.
  Nee ik had niet liever gewacht. Ik was die ipaq pda beu. Was ‘s middags om 1 uur al leeg als ik ‘s ochtends om 9 uur wegging. En dan bij thuiskomst zien dat ik allerlei telefoontjes gemist had en sms-jes had. Dat werkte niet meer.
  En iets nieuws komt er altijd weer. Als je de ene hebt is ie weer zo verouderd. Dus ik vind dit prima zo. Heerlijk ding.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This