Select Page

Een blogposting via email en met ipadio en posterous

Vreemd is dat. Een blogposting maken via email. Op zich wel handig natuurlijk, want email heb je altijd bij de hand. Privé, op het werk, op je mobiel vaak etc. En aangezien ik op mijn iphone ook email heb kan ik dus ook daarmee blogpostings maken.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Je maakt in posterpous een accountje aan en zet daar dan in de Autopost rubriek je blog. Er zitten er al een paar standaard in waarvan je alleen maar de gegevens hoeft in te vullen. Ik werk met  MovableType en dat staat er niet standaard in. In  mijn geval kon ik met de metablog api uit de voeten. Door aan te geven waar de xml-rpc file staat en wat de inloggevens zijn werd mijn blog herkend. Alles wat nu dus in posterous gezet wordt, wordt automagisch als blogposting op mijn blog aangemaakt.
Via posterous kan ik dus foto’s uploaden (die kunnen ook automatisch geuploaded worden naar Flickr of Picassa), berichten maken voor mijn blog, twitter, facebook, video’s sturen (komen keurig in een afspeler op je blog en kunnen worden geuploaded naar youtube en/of vimeo) en audio meesturen (met een mooie afspeler).

Er zijn allerlei combinaties te maken waar je het spul naar toe willen zetten. Dus bijvoorbeeld naar twitter+flickr etc. Mijn posterous vind je hier.

Ipadio: podcast via je je telefoon
Een hele mooie toepassing vind ik ipadio. Daarmee kun je bijv. met je iphone gesprekken opnemen of conference calls. Dus je belt iemand, klikt op wisselgesprek, belt ipadio en op dat moment wordt het gesprek opgenomen.  Je krijgt dan een phlog: een Phone log.
Mijn phlog vind je hier. Daar staan nu wat testjes in.

Posterous en ipadio combineren

En nu komt de grote truc. Ik kan in ipadio mijn phlogs automatisch laten doorplaatsen naar mijn posterous en dus naar mijn weblog. En in beide staat er dan dat mooie afspelertje. Dus de audio in dit bericht is met mijn iphone en ipadio gemaakt en daarna automatisch naar posterous gegaan die er toen dat bericht van heeft gemaakt. Gemak dient de mens!

En nu zit ik dus in mijn outlook email dit blogbericht te maken dat zo via posterous naar mijn blog gaat als alles goed gaat. Wat ik wel nog moet doen achteraf is de juiste tags en categorieën meegeven.

Posted via email from HANs on posterous

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Willem

  Een ebricht plaatsen via e-mail, dat kan toch al jaaaren?
  Ik gebruik het bij Blogger al sinds 2004 als ik iets vanaf m’n mobieltje wil plaatsen. Opmaak doe ik dan later als dat nodig is…

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @willem ha leuk dat je hier reageert Willem 😉 Misschien kan dat al langer, maar voor MovableType had ik het nog niet gezien en nu ik een iphone heb zie ik ineens dit soort mogelijkheden ook 😉
  ‘t is natuurlijk maar net wanneer je oog er op valt. Handig in ieder geval. Zeker nu ik dat met iphone kan doen. Want daarop kun je toch makkelijker een blogposting maken dan dan op een mobieltje.
  Inderdaad opmaak kan altijd later, evenals tags e.d. toevoegen.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This