Select Page

Podcast: HAN studenten over Tuimelhuis bij Omroep Gelderland


foto (3)foto (4)fotofoto (2)  foto (6) foto (7)

 

Radio-uitzending Halte7
Sander Fielt, Erik Slag van Pabo Arnhem en Lienke Clijsen en Rick van de Poll van HTS Bouwkunde van de HAN waren te gast in de radio-uitzending van Halte7 van Omroep Gelderland om er te vertellen over het project Tuimelhuis en de reis die de 2 Pabostudenten er mee hebben gewonnen.

Hieronder de podcast van de uitzending

Download mp3 (21 mb)

Het Tuimelhuis
Het combistageproject van de Bouwkunde en Pabostudenten met ‘Het Tuimelhuis’ werd doorontwikkeld en uitgevoerd op een aantal basisscholen.

Het Tuimelhuis is een educatieve, demontabele woning, bestaande uit een frame met twintig panelen. Het biedt kinderen een krachtige en betekenisvolle leeromgeving, die de echte wereld de school binnen brengt, nieuwsgierigheid wekt, vragen oproept en uitnodigt tot zelf doen.

Belangrijk uitgangspunt bij de doorontwikkeling van het huis was om het lokale bedrijfsleven in de directe omgeving van een basisschool erbij te betrekken. Bedrijven kunnen panelen ‘adopteren’, waaraan vervolgens een lesconcept wordt gekoppeld. Op deze wijze kunnen kinderen verschillende bedrijven leren kennen en de bedrijven leren op welke manier ze de interesse voor hun vakgebied kunnen wekken bij jonge kinderen. Zo wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan de doelstelling van de Nederlandse overheid om meer jongeren te interesseren voor techniek.

Combistage
Combistages zijn stageopdrachten waarbij een of meer pabostudenten samen met een of meer bètastudenten aan een opdracht werken. Ze krijgen zo de kans om van en met elkaar te leren. Bètastudenten leren om hun vakgebied uit te leggen aan kinderen en pabostudenten krijgen meer kennis van het vakgebied van de bètastudent. Hierdoor krijgen zij meer zelfvertrouwen in het geven van lessen op het gebied van wetenschap en techniek.

Er worden in totaal 1.000 combistages uitgevoerd in het kader van het Programma VTB-Pro, uitgevoerd door het Platform Bèta Techniek. De pabo’s van de HAN zijn middels het Kenniscentrum Wetenschap en Techniek Gelderland (KWTG) betrokken bij het Programma VTB-Pro. Combistages zijn, naast nascholing van basisschoolleraren en onderzoek/kennisontwikkeling, een speerpunt van het KWTG.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This