Select Page

Videoblog: Workshop bloggen bij de HAN

Videoblog: Workshop bloggen bij de HAN

Blogworkshop

Kernteam
Afgelopen dinsdag gaf ik een workshop bloggen, of liever WordPress aan het Kernteam van docenten. Deze docenten zijn trekker van het project In dialoog over Professionele Ruimte. Daarin gaan docenten in dialoog aan een keukentafel over hun professionaliteit.


Nieuwe media

Dit project faciliteer ik door middel van nieuwe media. Zo zal ik elke sessie opnemen en op een speciale (interne) blog publiceren. De kernteamleden gaan ook bloggen. Om een beetje los te komen gaf ik vorige week al een presentatie over nieuwe media (presentatie en video).

Blogworkshop

Knoppencursus
En deze week was dus de ‘knoppencursus’. Ik had een paar opdrachten gemaakt en in Google Docs gezet. Plus een paar screencasts waarin het geheel nog eens wordt uitgelegd. De deelnemers leerden een bericht aanmaken, een plaatje erin plakken, een youtube video en een presentatie embedden en natuurlijk rubrieken en tags toevoegen.

Fanatiek
Leuk om de deelnemers zo fanatiek bezit te zien. Regelmatig hoorde ik ´wow´en `oh` en `ah`en natuurlijk waren verwensingen ook niet van de lucht en hoorde ik menigmaal diep zuchten. Maar al met al ware de deelnemers enthousiast over de mogelijkheden van een blog. Vooral het verbinden met andere blogpostings, bronnen, foto´s en video´s vonden ze erg handig.

Dialoogsessie
Komende week staat er een training gepland over hoe je een dialoog faciliteert. En de weken daarna staan er al 4 sessies gepland.

Video
In de video hieronder zie je mijn inleiding. Daarin leg ik uit wat een blog is en laat ik wat zaken zien.

Blogworkshop Kernteam HAN from Hans Mestrum on Vimeo.

mp4 file
wmv file

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This