Select Page

Live video stream op HAN bedrijvenmarkt?

Netbook als draagbaar videostreaming device
Nu ik een Asus netbook heb bedacht ik me ineens dat ik nu ook een draagbaar streamdevice heb voor video te streamen. Helaas zit er op de Asus geen firewire aansluiting, dus mijn Sony hdvcamera kan ik er (nog) niet op aansluiten. Misschien met een andere kabel. Maar ik heb ook nog een Logitech Notebook Pro usb webcam die verrassend mooie beelden geeft. Die kan dus wel aan mijn Asus. En met ManyCam kan ik er een aardige ticker onder zetten. Dus zo’n regel met tekst die voorbij komt.

Via ustream.tv
Ik heb al even met ustream.tv een proefuitzending gemaakt en dat werkte goed. Zo kun je dus eigenlijk vrij simpel via internet uitzenden. Je moet natuurlijk wel wifi hebben of mobiel internet via een dongel.
Het mooie van ustream.tv is dat je de opnames gelijk ook kunt laten opslaan, zodat je naderhand dus een video hebt die je weer kunt embedden.

Wandelende uitzending?
Nu is er woensdag en donderdag op de HAN van alles te doen. Er zijn dan nl. enkele bedrijvenmarkten. Ik stel me dan zo voor dat ik de webcam op mijn kleren speld (zoals normaal een microfoontje) en dan eens langs de kramen loop en over de markt. Zo kunnen kijkers zich een beeld vormen van de markt. Uiteraard moet je qua kwaliteit natuurlijk niet al te hoge eisen stellen, want het is en blijft een webcam die de video via een draadloze verbinding streamt. Maar het lijkt me een proefje waard. 
Ik zal een weblogbericht aanmaken met daarin de player van ustream.tv, waarin je dan mij kunt volgen als ik rondloop met het cameraatje. Ik zal de tijd dat ik online kom er wel bij zetten.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This