Dagboek HAN’ds On Eco TukTuk India 1

Al eerder waren hier berichten en filmpjes te zien van het HAN’ds on Tuktuk project. En nu zijn de studenten in India. Ik kreeg onderstaande tekst uit het dagboek van ze toegestuurd. Ik zal dus regelmatig hier een update plaatsen met hun tekst en foto’s. Ik heb nu al materiaal voor een paar berichten. Met tekst van Frank Schouten, (oud)student van de HAN.
Gaaf wat die jongens mee maken!

Deel 1

Dagboek_HAN'ds_On_Eco_Tuk_India_deel_1[1] Eindelijk, Na een jaar lang voorbereiding en het succesvol vervullen van 5 tussenliggende milestones is het dan zo ver, het HAN’ds On Eco Tuk Team is zo ver om, letterlijk en figuurlijk, in het heetst van de strijd de finale battle van de Hybrid tuk tuk battle in te gaan.

De omgebouwde LDI LPG team-tuk, is vanaf het Nederlands finale evenement op 18 mei in Rotterdam op een boot getransporteerd, om daarna in Chennai (zuid oost India) aan te komen op de SRM universiteit waar de finale battle beslecht wordt en tevens de thuisbasis van een van de drie participerende Indiase teams is.

7 juli

De grote dag was aangebroken. De reis

begon met de vraag wie wat nog kon meenemen. Op de HTS Autotechniek alle spulletjes bijeen geraapt, koffers gewogen, verdeeld, en na wat passen en meten zat alles (nou ja, bijna alles dan) in de koffers en konden we de auto in.

De vetrekkende vlucht ging vanaf Dusseldorf airport, dus na een ruim uur rijden waren we op de vluchthaven. Het inchecken ging voorspoedig, echter was het team nog wel angstig voor de handbagage controle, waarbij diverse elektronische apparaten aan het licht kwamen. Uiteindelijk bleken de medereizigers angstiger voor onze apparatuur dan de douane, dus hierbij geen elektronica in beslag genomen…

De reis verliep voorspoedig en met een klein half uur vertraging arriveerde het team op de vluchthaven Chennai. Al snel werd duidelijk dat we nu in een wel heel ander soort land waren aanbeland, waar niets te gek is. Controle met metaal detectors stelde niets voor, evenals de ‘Swinefluw’ controle waar je enkel een stempel hoefde te halen. Frappant was dan wel weer dat Ruben er blijkbaar verdacht uitzag en hij dus bij het verlaten van het vliegveld alsnog apart werd gehouden en zijn gehele koffer doorgescand werd en hij verantwoording moest afleggen voor die rare slangen in zijn koffer. Gelukkig had Gholam een paklijst voor iedereen gemaakt, waardoor hij met handen en voeten kon uitleggen dat die LPG slangen toch echt nodig waren in India.

Na een ‘spectaculaire’ taxi rit met meerdere bijna dood ervaringen kwamen we dan na 21.5 uur reizen op de campus van de SRM universiteit aan. Onder de grootte van de campus verbleekt het campus terrein van de HAN in Arnhem. Na het inchecken op de voor Indiase maatstaven goede kamer en een kleine opfrisbeurt, zijn we gaan kijken naar onze tuk op de engineering campus. Het ‘high tech’ lab waar onze staat bleek niet meer dan een hobby schuur, waar het zelfs ingewikkeld was om lucht in onze nieuwe band te krijgen…

Wordt vervolgd.

Frank Schouten

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This