Select Page

Sociale cohesie tussen buitenland stagiaires via Ning?

Verbinden
Ik ben bezig met het opzetten van een Ning voor studenten van HAN Techniek die in het buitenland stage lopen of afstuderen. Het is nog maar een experiment en de achterliggende gedachte is om studenten met elkaar te verbinden, met het thuisfront, studenten en docenten van de HAN, het stagebedrijf en geinteresseerden.
Ook om een centrale plek te hebben waar foto’s, ervaringen (via blogs), video’s etc. gedeeld kunnen worden. Zo kunnen andere studenten geinteresseerd raken en ook een buitenland stage overwegen.

Interactie
Wat zou het mooi zijn als het daar gaat wemelen van (inter)actie. Dat je daar graag terug komt en gaat kijken hoe met de studenten gaat.

Social objects
Maar het is belangrijk om te beseffen dat Ning (of welk platform dan ook) slechts techniek is, een hulpmiddel. Het belangrijkste is dat er sociale cohesie is tussen de deelnemers. De studenten moeten iets te delen hebben en dat ook willen. En het platform is dus eigenlijk niet veel meer dan een sharing device, ofwel een social object.

Communicatie
Belangrijk in dit verband is dat de studenten al op voorhand, voordat ze vertrekken dus, weten dat het platform er is en hoe het werkt. Dit kan dus betekenen dat er infosessies moeten komen om het een en ander uit te leggen. We dienen dus veel te communiceren, ook naar het thuisfront. Want hoe meer mensen actief mee doen, des te interessanter en rijker wordt de omgeving.

Tips?
Heb je tips, ervaringen, bedenkinge, ideeen etc. ? Hou je vooral niet in om ze me te laten weten in een reactie onder dit bericht.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

  1. Joitske Hulsebosch

    Leuk idee, ik hou me met vergelijkbare vragen bezig. Ik probeer als er tijd voor is toch eerst te peilen wel medium de gebruikers het handigst zouden vinden. Misschien willen ze wel hyves of eigen blogs gebruiken! Een blogroll kan dan ook helpen.

    Antwoord
  2. Hans Mestrum

    @joitske uiteraard leggen we ze het voor. Het is ook nog maar een pilot. Maar als het enigszins kan zouden we ze graag bij elkaar hebben op 1 platform. Voor kruisbestuiving etc. Anders wordt het te versnipperd. Maar de tijd zal het leren.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This