Stichting Certificaat Ondernemerschap certificeert HAN-opleiding Technische Bedrijfskunde

CIMG8049[1] Voorzitter Hans van Onzen van de landelijke Stichting Certificaat Ondernemerschap (CO) heeft op 9 juni de voltijd- en deeltijdopleiding Technische Bedrijfskunde van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) gecertificeerd. Het is voor het eerst dat deze erkenning aan een opleiding wordt toegekend.

 

Al sinds de hbo-opleiding Technische Bedrijfskunde (TBK) bestaat, is Ondernemerschap in het onderwijsprogramma verweven. Het wordt in de hoofdfase aangeboden en bestaat uit de vakken: Ondernemingsplan, Student Company, Marketing, Ondernemersvaardigheden, Strategie en Financieel.

Studenten die dit programma met succes hebben afgesloten en willen doorgaan voor het volledige certificaat ondernemerschap, krijgen door de erkenning van de stichting CO voortaan automatisch vrijstelling voor al deze onderdelen. Om het volledige certificaat te verwerven, moeten de studenten alleen nog het landelijke examen Financieel Management afleggen. De voorbereiding op dit laatste examen vindt ook binnen de HAN-opleiding plaats.
 
Technische Bedrijfskunde
Technische Bedrijfskunde is een hbo-opleiding van 4 jaar. Een technisch bedrijfskundig ingenieur vervult in organisaties een brugfunctie tussen het technisch en het algemeen management, bijvoorbeeld bij het verbeteren of in gang zetten van (technische) bedrijfsprocessen. In een dergelijke functie moet je behalve technische know-how, ook gedegen kennis van ondernemen, kwaliteitsmanagement en (productie-)logistiek hebben. Met het certificaat Ondernemerschap is een hbo-student optimaal voorbereid om na de opleiding als zelfstandig ondernemer, of in dienst van een bedrijf aan de slag te gaan.

Stichting Certificaat Ondernemerschap
De Stichting Certificaat Ondernemerschap werd in 2006 opgericht en wordt bestuurd door vertegenwoordigers van de landelijke organisaties VNO-NCW, MKB-Nederland, Kamer van Koophandel Nederland en het Interstedelijk Studenten Overleg.

De doelstelling van de stichting is het stimuleren van ondernemerschap binnen het hoger onderwijs. Een van de belangrijkste activiteiten om dit doel te bereiken, is het uitgeven van het hbo-certificaat ondernemerschap®. De stichting stimuleert het hoger onderwijs in Nederland zich bij het HBO-CO aan te sluiten. Inmiddels hebben 8 hogescholen en 1 universiteit hieraan gevolg gegeven. 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This