YouTube embed en Flickr foto’s in Action Stream

Dat is dan gelukt. Nu heb ik de YouTube video’s in de Action Stream (deze link zal later verdwijnen als mijn weblog live gaat) zitten in Movable Type 4.25 op mijn test blog. Eerst kwam alleen de titel in de stream, maar nu kunnen bezoekers dus de video ook in de stream afspelen. En zo kan ik dus ook een aparte video-pagina maken waarop automatisch de video’s verschijnen als ik ze in YouTube toevoeg.
Ook voor Flickr ben ik nu zo ver dat ik thumbnails van foto’s in de stream krijg en wat grotere versies op de fotopagina. Flickr heeft alleen nog een probleem met alle foto’s te laten zien.
Voor de liefhebbers staat hieronder de code in de Action Stream template.

YouTube embedden in Action Stream template in Movable Type 4.25:

<mt:if name="service_type" eq="youtube">
<mt:SetVarBlock name="videoid"><$MTStreamActionURL regex_replace="/http://www.youtube.com/watch?v=/","" $></mt:SetVarBlock>
<object width="320" height="265">
    <param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/<mt:var name="videoid">&hl=en&fs=1&rel=0"></param>
    <param name="allowFullScreen" value="true"></param>
    <param name="allowscriptaccess" value="always"></param>
    <embed src="http://www.youtube.com/v/<mt:var name="videoid">&hl=en&fs=1&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="320" height="265"></embed>
</object>
</mt:if>

Flickr foto’s als thumbnail in Action Stream template in Movable Type 4.25:

<mt:If name="service_type" eq="flickr">
<mt:setvarblock name="thumb_url"><mt:StreamActionThumbnailURL></mt:setvarblock>
<div class="thumbnail">
<a href="<mt:StreamActionURL />"><img src="<mt:StreamActionThumbnailURL/>" /><span class="photo"> </span></a>
</div>
</mt:if>

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This