Select Page

Wat rustiger, maar niet heus

Vakantie
Je zult wel denken, wat is die Hans eigenlijk aan het doen? Of is hij misschien gestopt met bloggen? Want het is natuurlijk rustiger hier op mijn weblog. Maar wees gerust ik stop niet bloggen hoor, nee ik heb gewoon vakantie 😉


Plannen voor de tuin
En in die vakantie heb ik tijd voor andere dingen. Zo zijn we bezig om plannen te maken om onze tuin eens flink onderhanden te nemen. En daarvoor moet natuurlijk een ontwerp gemaakt worden, bomen en planten bekeken en prijzen vergeleken.
Alles gaat er uit: inrit, terras, planten, schutting, etc. Ja zelfs de garaga en carport zullen niet aan een opknapbeurt ontkomen. Maar goed dat is allemaal voor later. We zitten nu nog in de planfase.

Wandeling langs de Waterlinie
Daarnaast ben ik weer heerlijk wezen wandelen met mijn goede vriendin Marja Verstelle. Altijd inspirerende wandelingen over onderwijs, nieuwe media, trends en persoonlijke ontwikkeling. Dit keer hebben we een wandeling gedaan tussen Gorinchem en Leerdam van 21 km. Een prachtige tocht over vele dijkjes, door moerassen en langs en door vestigingssteden en forten (het is niet voor niets een gedeelte van de Hollandse Waterlinie).

Voorbereidingen voor Movable Type 4.25
En veel tijd ben ik bezig (je ziet het ook aan de postings met de links) met het voorbereiden van de overstap naar een nieuwe versie van mijn blogsoftware Movable Type. Normaal is dat gewoon de nieuwe versie eroverheen en klaar. Maar nu is het toch een echte grote update, omdat de database geupdated wordt, vele templates anders in elkaar zitten en er veel meer mogelijkheden in zitten. Zo kan ik van alle tools waar ik gebruik van maak zoals Flickr, YouTube, Twitter, etc. etc. de acties binnen laten komen op mijn blog als een action stream. Dus als ik iets post in Flickr dan komt dat automatisch op mijn blog, net zoals de Twitter tweets. Handig! Ze noemen het Action Streams.
Ook kan ik nu een menu bovenaan de pagina krijgen naar andere pagina’s of gedeeltes van mijn blog en kan ik de voettekst aanpassen om daar vanalles in te zetten waardoor de zijkant rustiger en relevanter kan worden.
Maar dat vergt wel enige studie allemaal. Zeker voor iemand die zoals ik geen kaas gegeten heeft van CSS (opmaak) en templates. Maar wel heel leuk om te weten te komen allemaal. Ik heb het gevoel dat ik weer veel aan het leren ben. Heerlijk is dat. Je vergeet dan de tijd en komt dan helemaal in de flow.
Als je mee wilt kijken dan kan dat. Ik heb mijn blog gekopieerd en ben daarin bezig om vanalles te ontdekken en uit te proberen. Je zult daar dus ook veel dingen aantreffen die nog niet af zijn, maar je kunt ook al de Action Streams zien en mijn Video- en Fotostream e.d. De footer heb ik nu in ontwikkeling. Ik ben er achter hoe ik die in 3 kolommen kan maken met de nodige content door bij Movable Type zelf te kijken 😉
Deze blog zal straks weer verdwijnen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This