Select Page

Videoblog: Techniekdag Arnhem

Videoblog: Techniekdag Arnhem

Spektakel
Tjonge jonge wat een bedrijvigheid en wat een spektakel was de Techniekdag in Arnhem. Grote kranen, bonkende motoren, de Landmacht, allerlei bedrijven die hun beste beentje voorzetten en natuurlijk veel scholen waarbij je allerlei technische hoogstandjes kon uitproberen. Een ware speeltuin voor de kinderen en ook voor heel veel ouders ;-) 

Nieuwsgierig, zin om het te weten te komen 
Wat me vooral ook opviel is dat er zoveel meisjes waren en ook jongere kinderen die naar hartelust met technische proefjes e.d bezig waren. Zo zie je maar weer dat kinderen best geinteresseerd zijn in techniek als het maar leuk is. VOlgens mij leren we kinderen in het onderwijs ook meer af dan bij, want later hebben ze ineens geen zin meer in Techniek. Daar moeten we wat aan doen denk ik, want als ik zo deze dag op me in laat werken dan zag ik heel veel mensen enthousiast, ingespannen, serieus maar ook lachend, geinteresseerd bezig met allerlei zaken waarvan ze niet het flauwste benul hadden hoe het moest of wat het was. Nieuwsgierig, zin om het te weten te komen, ontdekkend. Zo waren de kinderen en hun ouders bezig. Heel ongedwongen. Tjonge wat zullen ze veel gezien en geleerd hebben. Want ja dit is eigenlijk pas echt leren. Leren in de praktijk, leren omdat je het leuk vindt, leren als ontdekken.

HAN Techniek
Natuurlijk stonden wij er als HAN Techniek ook. Zo hadden we:

– een workshop in het kader van de Scratchday die gisteren over de hele wereld georganiseerd werd met een heuse Belgische wizzkid (embedded systems engineering)

En konden de kinderen:
– Een waxinelichtjehouder maken (Industrieel Product Ontwerpen)
– Smurfensnot maken (HLO)
– Mini-pc maken (Informatie en Communicatie Academie)
– Ontdekken hoe een motor werkt en de Prautotype003 bekijken (Autotechniek)
– Uitzoeken hoe een rioolsysteem werkt (Pabo + Civiele Techniek)
– Een waterraket de lucht inschieten (Pabo). Dit gebeurde buiten op het terrein en was mede aandachtstrekker voor onze stand.

Veel van deze acitiviteiten zie je in onderstaande video.


Bekijk video op YouTube

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This