Select Page

Add-to-any button in Movable Type 4

Add-to-any
Zo weer een dingetje van mijn to-do lijstje. Ik heb een button toegevoegd aan mijn template waarmee het simpel mogelijk is om een bericht te bewaren in je favoriete bookmarkservice of om het te mailen. Ik wilde geen rij met allerlei buttons, maar gewoon 1 knop. De oplossing heb ik gevonden bij add-to-any. Daar kun je een code ophalen en in je template plakken.

Javascriptje
Het javascriptje zorgt er voor dat als je over de button gaat er een menu uitgerold wordt met alle mogelijkheden. Je kunt het zien op mijn testblog onder een bericht (deze link zal verdwijnen als alles live staat).

De juiste tags in Movable Type
Ik heb de tags <$MTEntryPermalink$> en <mt:EntryTitle> gebruikt om er voor te zorgen dat de correcte titel en link van elk bericht automatisch ingevuld wordt. Het scriptje heb ik in de entry template gezet.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

 1. Rino Zandee

  Bedankt voor de tip Hans.
  Ik gebruik(te) nog een oud script van quickSub
  (www.methodize.org/quicksub/)
  Nu staat de add-to-any button in mijn sidebar. Ik gebruik de knop voor de feed van het hele blog, en dus niet voor de bookmark service per bericht. In jouw geval heb je dus de link naar je feed, zoals add-to-any die in het blokje code heeft gezet, vervangen door een MT tag van de permalink van het bericht.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This