Videoblog: internationalisering HAN Civiele Techniek

Videoblog: internationalisering HAN Civiele Techniek

004 005 007 008

Sinds 1997 wordt er een uitwisseling georganiseerd tussen Civiele Techniek studenten van de HAN, London South Bank University (LSBU) en de Fachhochschule Munster (FHM).
In deze door de deelnemers zelf gemaakt video die ik wat bewerkt heb, zie je een sfeerimpressie van het bezoek aan de LSBU in Engeland. Studenten en docenten bezoeken en bekijken een groot aantal civiele werken en geologisch interessante plekken.
Hieronder nog extra informatie over de uitwisseling, zoals ik die kreeg van docent Fred de Wit van de opleiding HAN Civiele Techniek.

De uitwisseling start in Arnhem. Het tegenbezoek in Engeland vindt daarna plaats. De voertaal is Engels. Er wordt een programma voor Arnhem opgesteld en een programma voor London/Weymouth. Het programma van Arnhem omvat een aantal lezingen door gastdocenten alsmede een aantal excursies naar grote civiele werken (laatste keer nieuwe metrolijn in Amsterdam en sluizen en andere civiele werken in Munster en omgeving).
De laatste dag wordt een aantal laboratorium-opdrachten uitgevoerd door kleine groepen van gemengde samenstelling (HAN, LSBU en FHM) gevolgd door een korte presentatie.
De buitenlandse gasten verblijven in Stayokay Arnhem.

Het programma in Engeland wordt georganiseerd door de LSBU. De FHM- en HAN-studenten reizen gezamenlijk per bus vanuit Arnhem via Calais en Dover naar London.
Op weg naar London wordt een aantal grote civiele werken bezocht (laatste keer de bruggen over de Madway, zijrivier van de Thames). In London is door de FHM een bezoek geregeld aan Arup (een groot ingenieursbureau). De 2e dag wordt een excursie naar aan een aantal grote werken in London afgewerkt (vb. Millenniumbridge, Millenniumdome, Thames Barrier).
In de middag wordt afgereisd naar Weymouth waar de LSBU een weekprogramma afwerkt in de vorm van excursies en Fieldtrips. In het programma staat dan de geologische opbouw van Engeland centraal.

Gedurende een tweetal dagen nemen de FHM en HAN studenten deel aan dit programma. De studenten van de FHM en HAN verblijven in een Youthhostel en een hotel.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This