Select Page

Videoblog: HAN BioCentre cursus GMP voor bloedbanken deel 1

Videoblog: HAN BioCentre cursus GMP voor bloedbanken deel 1

GMP cursus
Het HAN BioCentre heeft vele cursussen. Een daarvan is de cursus GMP ofwel Goede Manieren van Produceren voor bloedbanken. Een onderdeel van die cursus is het praktisch bezig zijn in een laboratorium met de onderwerpen microbiologie en hygiëne.

Practica
In de practica wordt vooral aandacht gegeven aan de aanwezigheid van micro-organismen in ons leefklimaat en op/in onszelf, de manieren van verspreiden, oppervlaktevervuiling, het effect van hygiëne en desinfectie, het nut van LAFkasten.

Aan de slag
In onderstaande video zie je de cursisten aan de slag met deze onderwerpen. Door middel van snoepjes, handenschudden, handenwassen etc. werd getest wat daarvan de effecten zijn voor micro-organismen. In de volgende sessie worden de uitstrijkjes bekeken. Ook daar zal ik verslag van doen in de vorm van een video en foto’s.

Machtig interessant
Machtig interessant om dat zo eens mee te maken. Ik merk dat ik eigenlijk toch meer geinteresseerd ben in technische opleidingen dan ik eigenlijk wist. Dat geldt volgens mij ook voor veel jongeren. Dus de bachelor Technologie en Samenleving zou voor mij misschien ook wel een interessante opleiding zijn geweest destijds. Maar ja, toen was zoiets er nog niet. Mooi dat studenten dergelijke keuzes hebben. En prachtig dat de volwassenen van deze cursus zo bezig willen en mogen zijn met een stukje van hun ‘leven lang leren’.

Foto’s
De foto’s van deze sessie vind je in een eerder blogbericht.

High Definition
Oh ja, en het is mogelijk om de video’s op deze blog in high definition (HD) te bekijken als je computer en internetverbinding dat aan kan. Klik daarvoor op het HD icoontje na het starten van de video. Daarnaast kun je de video in nog betere kwaliteit bekijken in fullscreen in Vimeo.Bekijk video op YouTube

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This