Select Page

Videoblog: Pabo studenten beleven techniek bij Built Environment

Videoblog: Pabo studenten beleven techniek bij Built Environment

Gisteren was er een leuke workshop bij HAN Built Environment. Pabo studenten van de minor Wetenschap & Techniek kwamen namelijk een bootje bouwen. Het ging daarbij om een optimaal resultaat tussen draagvermogen en weerstand. Met veel enthousiasme gingen de  a.s. leerkrachten aan de slag met allerlei apparatuur en en gereedschap.
Hun experimenten konden ze in de praktijk testen in het waterlab van de HAN. Door betonnen steentjes in het bootje te stapelen en te kijken wanneer het kantelde kregen ze een beeld van stabiliteit en vorm. Daarnaast konden ze met een unster bepalen wat de weerstand van het schip was in de goot.
In deze video zie je de jongelui fanatiek aan het werk en hoor je Gerrit Averesch, opleidingsmanager bouwkunde opleidingen aan het woord over het project en hoor je hem op het eind ook uitleggen welke bootje gewonnen heeft en waarom. Een interessant verhaal. En mooi om te zien dat de studenten zo fanatiek bezig waren en eigenlijk spelenderwijs techniek beleefden.


Bekijk video op YouTube

Als je de video hierboven in HD wil bekijken kun je na het starten rechtsonder klikken. Je kunt ook de video in Vimeo bekijken in high definition (HD) of de foto’s online bekijken.

De lesbrief staat ook online.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Gerrit

    Prima verhaal geworden. Voor goed laten zien dat techniek niet synoniem is voor vieze handen, maar dat het eigenlijk een permanent verbeterproces is. Techniek is nooit af en daarom raak je er nooit op uitgekeken. Het is bijna altijd tastbaar en visueel, het raakt altijd schoonheid en structuur.
    Veel ontwerpen (ook een bootje) komen op deze manier tot stand.
    Kijk eens bij de HAN hoe verschrikkelijk veel fantastische techniekopleidingen er zijn. Niet ‘vies en moeilijk’, maar ‘uitdagend en actueel’.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This