Select Page

Presentatie Podcasten op Zorg2.0 congres

Vanmiddag ga ik een workshop geven op het Zorg2.0 congres in Nijmegen, waar o.a. de website Acutezorg.nl officieel gelanceerd wordt. Mijn workshop zal o.a. gaan over podcasten, video podcasten en screencasten. En natuurlijk over de achtergronden van nieuwe media, ofwel de onderstroom en de duurzame veranderingen. Want dat blijft toch het belangrijkste om te vertellen vind ik. Over techniek kun je veel praten en kun je veel van laten zien, maar we moeten het eigenlijk hebben over mensen en veranderingen.
Maar goed ik ga ook een stukje techniek demonstreren. Zo ga ik met mijn usb microfoon een korte opname maken en die wegzetten op een blog als podcast, om daarna te laten zien hoe iTunes daar mee om gaat en mijn iPod.
Hetzelfde zal ik doen met mijn blogcamera voor een videopodcast. En als er genoeg tijd is en de techniek ons niet in de steek laat, maak ik ook even een screencast van een paar schermen.
Dit alles om te laten zien dat het eigenlijk allemaal niet zo moeilijk is als men soms wel denkt.
De links naar de voorbeelden e.d kreeg ik via Twitter, waarmee maar weer eens het nut van dit medium bewezen wordt.

Bedankt: @fzelders, @zorg20, @Berci, @StefaanLesage, @digicmd, @martijnhulst

De presentatie staat in slideshare en hieronder.Update: ik heb de presentatie even aangevuld met de audio van vanmiddag, opgenomen met een Olympus voicerecordertje en daarna als mp3 opgeslagen. Bij het afspelen van de presentatie zal de audio automatisch meelopen bij de slides.
De podcast is ook apart te beluisteren.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Hans on Experience

    Podcast: Presentatie Zorg2.0 Congres

    Zoals beloofd staat hieronder een player waarop je kunt klikken om het verhaal dat ik hield tijdens het Zorg2.0 congres van Acutezorg.nl over nieuwe media, trends, (video)podcasts en screencasts. De presentatie heb ik al eerder geblogd. Ik zal ook zorg…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This