Select Page

Heerlijk dat werken in de trein

Sinds 1 september van het vorig jaar werk ik in Arnhem bij de HAN. Om daar te komen maak ik gebruik van het openbaar vervoer tussen Boxtel en Arnhem. Boemeltje van Boxtel naar Den Bosch, intercity van Den Bosch naar Arnhem en boemeltje van Arnhem naar Arnhem Presikhaaf.
En ik moet zeggen, dat bevalt me prima. Voor die tijd zat ik eigenlijk nooit in de trein. Ik dacht dat dat niet handig was. Maar nu weet ik wel beter. Het is heerlijk om te reizen met de trein. Lekker rustig en je kunt prima werken vind ik. Zo klap ik de 2 tafeltjes uit waarop ik bijvoorbeeld mijn videocamera en fototoestel zet en op de andere mijn laptop. Zo kan dan de foto’s downloaden en de video capaturen. Soms ben ik voordat ik in Den Bosch ben de video aan het editten. Ik merk dat ik het prettig werken vind. Misschien komt dat om dat er vaart in zit, beweging dus.
En omdat ik een hsdpa dongel heb, kan ik op internet en dus emailen, twitteren, blogpostings schrijven, foto’s uploaden etc. Ik denk dat veel mensen niet eens door hebben waar ik aan het werk ben. Heerlijk die ruimte en die vrijheid. De trein is eigenlijk mijn mobiel kantoor. Ik zou er zo de hele dag in door kunnen brengen. En over het algemeen is de trein keurig op tijd, meestal zelfs 5 minuten te vroeg. De cappuccino van de kiosk is ook niet te versmaden tijdens het werken in de trein.
Wat zijn jouw ervaringen met de trein?

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Jeroen Gerth

  Vrijwel hetzelfde. Ik trein nu bijna dagelijks door Noord Nederland, vooral tussen Leeuwarden en Zwolle. Al heb ik geen videocamera’s naast me in de trein, ik werk wel regelmatig op mijn laptop. Ik gebruik dan vaak de G3 verbinding van mijn telefoon. Dat is voorlopig voor mij genoeg.
  Maar daarnaast vind ik in de trein (mits het niet al te druk is) de tijd en rust om stukken en boeken te lezen, eens met mensen te praten, gewoon even nadenken over dingen of om gewoon helemaal niks te doen en aan niks te denken. (ik ken mensen die wel eens mediteren in de trein)
  Het voordeel tegenover een auto is dat je dan zelf je tijd kan invullen wanneer je in de trein zit. De trein rijdt meestal wel, dus je hoeft je hoofd niet bij het verkeer te houden. Plus kan ik met mijn OV jaarkaart overal in de week heen, dus zolang ik nog student ben, is het ook veel voordeliger. Het maakt mij een stuk mobieler. Vraag me af hoe ik het na mijn studie doe, want vind het OV niet goedkoop en het is erg afhankelijk welke lijnen je moet hebben. Tussen Zwolle en Emmen is het een rotlijn om te werken op je laptop. Daarnaast ben je van de tijden afhankelijk. Vaak kan ik niet of nauwelijks savondslaat uit het midden van het land komen (Utrecht enz) dus moet ik of de auto pakken of ergens overnachten.
  Tot zover neem ik nog vaak met genoegen de trein. Sterker nog… ik schrijf dit nu vanuit de trein opweg naar Zwolle. 😀

  Antwoord
 2. Bas

  Goed om te horen, maar in de randstad is dat toch anders. De keren dat ik de trein pak voel ik me net een sardientje. In de spits. Zitten is ook geen zekerheid.

  Antwoord
 3. Peter Wassenaar

  Tja, soms als ik naar den haag ga, maar in het algemeen tuffen ik altijd met de auto en binnen arnhem, altijd met de fiets..tenzij het regent, of als we naar HO-ME gaan..dan is de auto het beste

  Antwoord
 4. Wilfred Rubens

  Als ik met de trein naar m’n werk ga, ben ik meer dan een uur extra reistijd kwijt. Ik beschik ook niet over een dongel. Maar ik merk wel dat de neiging om met de trein te gaan, groter wordt nu ik beschik over een iPhone met toegang tot internet (tussen stations vaak geen service bereikbaar). Ook download ik vaak artikelen/blog posts waar ik in de trein dan op m’n netbook over schrijf. Op m’n werk of thuis post ik ‘m dan op mijn blog. Maar op het moment dat een trein uitvalt, of weer eens vertraging heeft, verdwijnt de motivatie om met de trein te reizen weer snel.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This