Select Page

Fotoblog: ontwerp een mobiele telefoon voor ouderen

open les industrieel product ontwerpen 049Open les
Vandaag een open les van HAN Industrieel Product Ontwerpen. Een aantal Havo en VWO scholieren uit leerjaar 5 en 6 VWO waren een dag te gast bij de HAN. Ze kregen les van enkele HAN docenten, waarbij het thema mobile design was. En dan speciaal het ontwerpen van een mobiele telefoon voor ouderen.

Ontwerpproces
De scholieren kwamen in aanraking met de behoeften en wensen van de doelgroep, het maken van een ontwerp en het vervaardigen van een model. En op het eind werd er een rondje gemaakt langs alle eindproducten en mochten de scholieren uitleggen wat hun visie was op de mobiele telefoon en waarom ze bepaalde keuzes hadden gemaakt.

Geslaagde dag
Kortom: een praktische dag waarbij de jongeren konden ervaren hoe zoiets in zijn werk gaat. En aan de sfeer te merken was het een geslaagde dag.

Hieronder de foto’s. Er komt ook nog een video-impressie op deze blog.

Naar de fotoset.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

  1. René Wouters

    ‘t Is toevallig dat ik bij dit onderwerp reageer maar weet zo gauw geen andere ingang om te vertellen, dat de projecten die ik hier tegenkom, geweldige kennismakingen zijn met de “werkelijkheid”, het nu en de toekomst. Prachtig toch dat jonge mensen zo praktisch gericht te werk kunnen gaan. Had ik die kans maar ‘ns gehad, alhoewel ik niet mag klagen, hoor! Grijp je mogelijkheden!

    Antwoord
  2. Hans Mestrum

    @rene prachtig zoals je dat omschrijft. Bedankt voor deze reactie. Je beschrijft precies waarom ik het zo mooi vind om dit soort werk te doen en in beeld te brengen. Morgen een video van dit.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This