Duurzame autotechniek: SMILE

Mindmap
Hieronder zie je een MindMap die ik maakte van de doelgroepen in het betamentality model. Een daarvan is die van de geinteresseerde generalisten. Je kunt de mindmaps fullscreen bekijken door rechtsboven te klikken.

SMILE
Speciaal voor de doelgroep van geinteresseerde generalisten gaat HAN Automotive een opleiding starten onder de noemer SMILE. Dat staat voor Sustainable Mobility Innovations; a Learning Experience. Ik had vandaag een gesprek met de projectleider van het SMILE project: Rob van Beek, Hij vertelde me dat binnen de opleiding alle duurzame aspecten van mobility behandelt zullen worden, zoals maatschappelijke, klimaat- en energie-onderwerpen. Natuurlijk naast de gewone autoctechniekvakken. De SMILE-klas zal een aparte groep vormen binnen HAN Automotive.

Welke vragen?
Welke vragen horen bij een dergelijk programma?
– Hoe kunnen we slimmer gebruik maken van auto’s?
– Zou je auto’s minder zwaar kunnen bouwen?
– Waarom stappen we niet over op andere brandstof of elektrisch rijden?
– Waarom hebben zuinige vervoersmidelen zo’n suf imago?
– Kunnen we geen andere, slimmere voertuigen bedenken om aan de vervoersvraag te voldoen?
Komende tijd zal ik regelmatig meer over het SMILE concept gaan bloggen.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Rob

  dag Hans,
  Prima stukje en to the point. Het zou mooi zijn als de ideeen die ik over SMILE projecten heb nog eens aan je kan voorleggen in een interview. Of een stukje work in progress van de ontwikkeling van het onderwijsprogramma.
  Ik hou je op de hoogte.

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @rob, thx en we houden contact. Een video interview lijkt me goed om te doen ja en ik ga eens kijken naar de documenten waar ik nu bij kan in eplace. Ook die kunnen je helpen om SMILE bekend te maken.
  Succes!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This