Select Page

Studenten Master Mediapedagogiek op bezoek

Leuk! Vandaag had ik een 10-tal studenten op bezoek van de Master Mediapedagogiek van het kenniscentrum uit Zwolle. Onderdeel van de Noordelijk Hogeschool Leeuwarden.
Ze kwamen eens kijken wat ik doe met nieuwe media. De presentatie heb ik hieronder neer gezet.In dit verband is dit artikel ook wel interessant.

En natuurlijk werd er druk getwitterd tijdens de presentatie. Met zelfs een foto 😉

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

4 Comments

 1. Bertrand Weegenaar

  Hallo Hans, in ieder geval namens mij, maar wat ik na afloop hoorde gedeeld door menig student, hebben we een hoop geleerd. We zien wat voor effect gebruik van nieuwe media kan hebben voor onderwijs: trots op je product, enthousiastem en mediawijsheid. We hebben veel nieuwe direct toepasbare technieken gezien. Dank daarvoor! Wij zeggen Elke HAN (HU ed) een HANS!

  Antwoord
 2. Jeroen Gerth

  Hallo Hans. Je hebt mijn Twitter-stream al gevonden, dus een aantal dingen hoef ik niet meer te herhalen. Ik vond het erg interessant om je verhaal en je ervaringen te horen. Inhoudelijk heb ik veel herkenbare dingen gezien en gehoord. Het was een mooie opfrisser en fijn om een overzicht en verbanden te zien.
  Jouw verhaal over deze dynamiek van de nieuwe media en de kansen, (maar ook de gevaren die het kan geven) is precies wat ik mis in vrijwel alle huidige initiatieven van mediawijsheid. Ik denk dat iedereen dan nog veel kan leren van jou en wat je doet. Er moeten nu alleen nog bruggen worden gebouwd tussen mediaspecialisten als jou (en ons) en mensen uit het onderwijs en andere sectoren die nu bezig zijn met mediawijsheid. Misschien een idee voor je om eens een kijkje te nemen bij het Expertisecentrum Mediawijsheid? Er is een groep daarvoor op LinkedIn.
  Een ding heeft me wel erg aan het denken gezet. Namelijk het feit dat middelen door de mensen moeten worden gekozen en aangepakt. Ook ons huiswerk van bloggen en Twitteren kwam niet echt van de grond. Ook in onze groep was er weerstand zoals je die zelf ook beschreef. Zoals ik er nu over denk, denk ik dat leerlingen die een medialeerlijn volgen dan zelf de tools moeten kunnen kiezen uit een scala die wordt aangereikt en daarmee zelf met de dynamiek van deze media aan de slag gaan. Maar ja,.. dat soort dingen moeten we uitproberen en uitzoeken wat het beste werk in oa het voortgezet onderwijs. Ik schrijf zelf ook nog wel even een postje op mijn blog.
  Jammer dat we niet konden Poken, omdat de mijne thuis lag. Maar ik denk dat het niet al te moeilijk is om elkaar nu te vinden.
  Ik hoop dat de rest van mijn klas ook iets aan je verhaal heeft gehad en tot inzichten zijn gekomen. Bedankt voor de gastvrijheid.

  Antwoord
 3. Ella Hueting

  Hi Hans, wat een enthousiaste reacties. Het is ook wel een heel mooie presentatie.
  En, dames en heren nieuwe mediaspecialisten, …: Hans is bij ons (HAN-FT) en blijft bij ons!

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This