Select Page

Statistieken: video’s en foto’s

Gisteren had ik het al over de bezoekers op mijn weblog en mijn RSS feed. Interessant is natuurlijk ook om te weten hoe vaak mensen naar een video kijken of foto’s. Daarom onderstaande grafiekjes. Niet elke videoservice is even goed in het laten zien van de statistieken, maar bij benadering kloppen de cijfers wel.
Mijn voornaamste conclusie is eigenlijk wel dat video’s en foto’s hun werk als marketinginstrument het goed doen. Ze worden vaak bekeken en dragen o.a. bij aan bekendheid, uitstraling en connectie.

Klik op de grafieken om een grotere versie te zien.

Alle video-services op een rijtje.

videos bekeken

youtube 37000
vimeo 2300
blip.tv 1600
dailymotion 23000

Bedenk hierbij dat eigenlijk alle video’s vanuit mijn functie bij een bedrijf of instelling zijn gemaakt. Het zijn dus geen vakantiefilmpjes.
Conclusie is dat video’s die je professioneel inzet dus veel bekeken worden. Zo’n 64.000x!!

YouTubyoutube viewse views per dag

Duidelijk te zien is dat er meer naar de video’s gekeken wordt vanaf het moment dat ik bij de HAN ben gaan werken. Logisch want ik doe daar ook meer met video. Je ziet dat er meestal gemiddeld meer dan 100 video’s per

dag worden bekeken. Toch aanzienlijk vind ik. Het is meer dan ik had gedacht. En nogmaals, al die video’s hebben een beroepsmatige (marketing) insteek.


YouTube bezoekers naar geslacht en leeftijd

youtube geslacht en leeftijd


Views blip.tv

bliptv


Flickr foto’s

stats flickr photos Hier valt ook weer op hoe vaak mensen naar foto’s kijken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This