Select Page

Statistieken: presentaties en documenten online

Al eerder noemde ik het aantal bezoekers op mijn weblog en op mijn video en fotostream. Ook interessant is het om je bezoekers op je presentaties in SlideShare en Scribd is te bekijken. SlideShare gebruik ik om mijn eigen presentaties te uploaden of die van collega’s of contacten van de HAN. Daarna kan ik ze in mijn blog opnemen door simpel wat code te plakken. In Scribd kan ik documenten kwijt die ik ergens in wil laten zien, zoals op deze blog. Het zijn bijv. vaak pdf’s of Word documenten. Maar het kunnen ook MindMaps zijn. Die documenten gaan ook weer een eigen online leven leiden. Het is weer verrassend te zien hoe ze ‘connecten’.
Belangrijk ook hier is weer het taggen, ofwel labellen van alles wat je upload. Dat vergemakkelijkt het vinden door anderen van je documenten.
Een mooi voorbeeld is de nieuwjaarsspeech van Ella Hueting die ik gisteren heb geuploaded naar Scribd. Die is dus vandaag al 66x bekeken!


Scribd 9140
SlideShare 33000

Nu ik weet wat mijn content online ‘doet’, ga ik eens bekijken wat dat betekent voor de HAN. Ofwel ik bekijk de periode van 1 sept. 2008 t/m 31 dec. 2008. Binnenkort zal ik daar ook weer verslag van doen op deze blog.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This