Select Page

Presentatie Wowter @ HAN: van zoeken naar vinden

Vanochtend ontmoette ik Wowter! ofwel Wouter Gerritsma voor het eerst in real life (IRL). Hij had me uitgenodigd voor een presentatie bij de HAN bij faculteit economie en management, in het bijzonder bij instituut International Business Studies, waar Masja van Fruchten directeur van is.
Wowter hield een boeiende presentatie over zoeken en vinden. Hieronder zie je de foto’s van de bijeenkomst en de presentatie.
Later zal ik ook de video die ik opnam hier bloggen en de audio als podcast ter beschikking stellen.

Van Zoeken Naar Vinden
View SlideShare presentation or Upload your own. (tags: zoeken vinden)

Het viel me op dat de massaal aanwezige docenten erg geinteresseerd waren. Logisch want er is veel te vertellen over hoe je relevante en kwalitatief goede informatie vindt op het internet, het web en in databases. Het werd me weer eens duidelijk dat internet een rekbaar begrip is. En vooral het diepe web zoals Wowter dat noemde intrigeert me. Eigenlijk nooit zo bij stil gestaan. Ook dat je databases kunt zoeken en vinden en in die databases kant-en-klare informatie over een onderwerp.
En natuurlijk was het ook gewoon leuk om elkaar eens echt de hand te schudden. Want virtueel contact is mooi, maar echt contact blijft altijd fijn.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

3 Comments

 1. Marco

  Kon er helaas niet bij zijn; hoop dat ik Wouter een andere keer de hand kan schudden.
  Heb net de sheets doorlopen maar wellicht moet ik het verhaal erbij horen want ik mis toch wel cruciale zaken als social ranking. Wat vinden anderen belangrijk, wie heeft kennis van zaken, wie kan ik vertrouwen, etc. Zelfs twitter is in toenemende mate een levende zoekmachine die mij sneller en betere resultaten oplevert dan google ooit zal doen.
  Anyway, zie uit naar de video!

  Antwoord
 2. Hans Mestrum

  @marco ja was leuk om wowter eens de hand te schudden. Presentatie was toch wel goed om weer eens op een rijtje te zien. Twitter en trust is niet echt aan de orde gekomen. Het ging meer om hoe en wat zoek je waar.
  Heb ook weer een nieuwe firefox add on gehoord: search cloudlet. Mooi!

  Antwoord
 3. WoWter

  @Hans, bedankt voor zoveel foto’s en de podcast.
  @Marco, De vraag was hier naar uitleg over klassieke search, en aansluiting naar informatievaardigheden voor studenten. Dat voor mijn Twitter een heel belangrijk informatiefilter is lag voor deze groep behoorlijk buiten het vizier.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This