Select Page

Mijn gastcollege bij de HAN

Ik ben net terug uit Arnhem waar ik een gastcollege mocht geven aan deeltijdstudenten van Economie en Management. Uiteraard ging het over nieuwe media. En dan niet (alleen) over de techniek en tooltjes e.d. maar vooral over de onderstroom, de veranderingen in de samenleving. Dus meer over mensen dan over dingen.
Leuk om zo weer eens voor de klas te staan. En zeker om te mogen praten over een onderwerp waar mijn passie ligt. Ik vond het zelf wel fijn gaan en voelde me als een vis in het water. Na afloop kreeg ik de indruk dat de studenten het ook interessant vonden. Ook mijn Moo businesscards (elk visitekaartje is uniek en heeft een foto uit mijn Flickr archief als voorgrond) deden het erg goed als voorbeeld op het eind van user-generated-content.
En zojuist kreeg ik een email binnen met een connectieverzoek voor LinkedIn van Frank Helming van Intercam. Hij bedankt me en schrijft dat hij het een geweldige presentatie vond (ik ga er van blozen). Frank bedankt!
Hieronder de sheets. Ik heb het geheel ook op mijn voicerecorder opgenomen (voor een podcast en slidecast), maar ik weet niet of dat wat is geworden, want de batterij is nu op. Ik weet dus niet hoeveel hij heeft opgenomen.

Een paar tips voor mezelf voor een volgende keer:
– check of de voicerecorder iets opneemt
– foto(‘s) (laten) maken
– evt. video mee laten lopen om geheel op te nemen
– toch teveel sheets (doordat ik graag veel vertel)
– ik wil vanuit mijn passie echt teveel vertellen in te korte tijd. Dus skippen of meerdere colleges (of niet zo lang praten 😉 )
– aanwijsstokkie (realiseer me nu ineens dat ik nog ergens een lichtgevend aanwijsding heb)
– meer water

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. Geert Veneklaas

  Da’s een erg mooi setje sheets, Hans. Het is zo te zien een geslaagde presentatie geweest!

  Antwoord
 2. Hans on Experience

  Podcast van mijn presentatie Nieuwe Media

  Ik dacht dat mijn voicerecorder niet veel had opgenomen van de presentatie Nieuwe Media die ik afgelopen dinsdagavond hield voor deeltijd studenten van HAN Economie & Management. Maar wat blijkt, er staat toch nog 1 1/2 uur op. Dat is op een minuut…

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This