Select Page

Wie is de dader?

HLO DNA onderzoek 001 DNA onderzoek aan HAN HLO
Tja, als je een lijk hebt, heb je nog geen dader. Daar moet je onderzoek naar doen, met behulp van DNA bijvoorbeeld. En dat is precies wat HAVO- en VWO scholieren vandaag gingen doen in Nijmegen aan HAN Hogere Laboratorium Opleidingen.

 

Kennismaking
Door een lessenpakket en een bezoek aan konden leerlingen kennis maken met de afdeling Applied Sciences HLO en Bioinformatica.

DNA Fingerprinting
Hieronder tref je de opdrachten aan voor de scholieren. Elk groepje had een studentcoach van de HAN en onder hun bekwame leiding gingen de scholieren op zoek naar wie de dader nu was. Gedegen onderzoek kwam daarbij van pas. Je kunt het document vergroten door de meest rechtse knop te gebruiken. Daarna vind je een slideshow van de foto´s . Ik zal in een volgende posting ook een korte video-impressie van het bezoek van 4e-jaars VWO scholieren van het Arentheem College uit Arnhem toevoegen.


HAN HLO DNA Lesbrief

 

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Hans on Experience

    Videoblog: Arentheem College bij HAN HLO

    HAN HLO bezoek Arentheem College Arnhem from Hans Mestrum on Vimeo. Al eerder heb ik de foto’s en de opdracht hier geblogd. Hierbij een korte video-impressie van het bezoek van het Arentheem College uit Arnhem. De 4e-jaars VWO scholieren kwamen op bezo…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This