Select Page

Videoblog: Workshop scratch Stedelijk Gymnasium Arnhem bij HAN

Videoblog: Workshop scratch Stedelijk Gymnasium Arnhem bij HAN

Hieronder een impressie van de scratch workhsop die Embedded Systems Engineering van de HAN samen met Technoplanet uit Arnhem gaf. Je hoort enkele leerlingen uitleggen wat ze aan het maken zijn en je ziet hoe ze te werk gaan. Niet alleen met het programmeren van hun toepassing, maar ook met het in de praktijk brengen van wat ze bedacht hebben. Daarom zie je ze ook knippen en plakken of herfststukjes maken. Een bijzonder creatieve dag. In de volgende videoblogs komen docent Hugo Arends aan het woord over scratch en zal Elma van Kruijssen wat meer vertellen over Technoplanet.

Link naar de video in YouTube in hoge kwaliteit en de video in High Definition. Je kunt de video ook in high defnition kwaliteit bekijken in Vimeo.

De foto’s vind je hier.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

2 Comments

 1. peterter

  Ziet er indrukwekkend uit. Ik ben benieuwd naar de eindresultaten, maar wat dat ook is: het proces is vast nog veel waardevoller dan het eindproduct. Kortom: het ziet er goed uit.
  Peterter

  Antwoord
 2. Hugo Arends

  De bedoeling van de workshop is inderdaad dat het proces feitelijk het product is. Leerlingen kunnen met Scratch snel zelf aan de slag waardoor ze het web niet alleen gebruiken, maar ook zelf interactieve creaties maken. Met die positieve ervaring probeer ik ze een nieuwe blik op het web en techniek in het algemeen mee te geven.
  Hugo

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This