Techniek Manifest aangeboden aan staatssecretaris

Op 11 november is het manifest Ruimte voor Talent, Ruimte voor Wetenschap en Techniek aangeboden aan staatssecretaris Sharon Dijkstra. Hieronder staat het manifest te lezen.
Het manifest is een initaitief van de denktank VTB. 2500 basisscholen nemen deel aan VTB, dat als doel heeft om techniek in het basisonderwijs een structurele plek te geven.  
Manifest Ruimte Voor Talent- Ruimte Voor Wetenschap en Techniek 11 November 2008

De link naar het Scribd document.
In 2010 dienen er een aantal doelen bereikt te zijn:

-Alle basisscholen zijn in staat om techniek een vaste plek in het onderwijsprogramma te geven.
-Op 2500 basisscholen is techniek opgenomen in het onderwijsprogramma, de organisatie en het beleid van de school.
-Op alle Pabo’s is techniek opgenomen in het competentieprofiel en de lesprogramma’s. -Regionaal en landelijk zijn er netwerken speciaal gericht op de verankering van techniek in het basisonderwijs.
-Techniek is opgenomen in de kerndoelen van het basisonderwijs.
-Techniek is een substantieel onderdeel van landelijke volg- en beoordelingsinstrumenten.
-De invoering van techniek wordt gevoed door moderne didactische inzichten en instrumenten.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This