Select Page

MindMaps BetàMentality Model

Het BetàMentality model gaat uit van 4 groepen jongeren, gelet op hun focus op nu (leren), toekomst (werken) en hun intrinsieke en extrensieke motivatie. Hieronder de verdeling van die doelgroepen onder de jongeren:

– concrete betà’s (36%)
– carrière betà’s (19%)
– non betà’s (24%)
– geïnteresseerde generalisten (21%)

In een aantal MindMaps heb ik deze groepen op een rijtje gezet, op basis van het werk van YoungWorks en Motivaction en het boekje van Platform Betà Techniek dat ik al eerder noemde.
Interessant is ook het plaatje met de zeven betàwerelden die zijn gebruikt in het onderzoek onder de jongeren:

– Voeding & Vitaliteit
– Lifestyle & Design
– Mens & Medisch
– Water, Energie & Natuur
– Mobiliteit & Ruimte
– Market & Money
– Science & Exploration

Dit zouden wel eens de studierichtingen van de toekomst kunnen zijn lijkt me.

De link naar de MindMaps in SlideShare.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This