HAN Lector Jaap van Till: Kennis is geen koning


"Niet kennis is koning maar de verbindingen ertussen zijn dat, de ontelbare onzichtbare verbindingsdraadjes tussen mensen."

Dat zegt Jaap van Till, Lector Telecommunicatie Netwerken, Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, Faculteiten Techniek en Informatica Communicatie Academie in WTR Trendrapport 2008.
Zijn visie is zeer inspirerend vind ik en geeft goed het nieuwe tijdsbeeld weer.

"Jonge mensen willen zich ontwikkelen tot een unieke persoonlijkheid met een duidelijke identiteit en zelfbewustzijn. Ze willen opvallen en uitblinken in de grotendeels gelijkvormige meute. En men wil actief deelnemen aan, inbreng hebben in en waardering krijgen vanuit een of meerdere communities.

Men zoekt een zichtbaarheid die veel wegheeft van een zelfmerk. Vergelijkbaar met de hype rondom Celebs en BN’ers. Zo presenteren jongeren zich zoveel mogelijk als verschillend van anderen, op bijvoorbeeld YouTube, Second Life en Hyves. En vanuit dit zelfmerk willen ze via zelfexpressie hun stempel drukken op dingen om hen heen, dichtbij of via netwerken.

Betrekkelijk nieuw is dat ze via netwerken in meerdere tribes tegelijkertijd kunnen meedraaien, onafhankelijk van plaats en tijd. Multi Tribe Membership en het toetreden, toelaten, uittreden, of uitstoten is een dynamisch proces."

Hieronder een video waarin je Jaap van Till aan het woord hoort over deze trends en het hoofdstuk uit het WTR rapport. Warm aanbevolen!Netwerkverbindingen Voor Samenwerking in Co Laboratoria

Jaap van Till baseert zijn Kennis is geen koning op onderstaand artikel van Andrew Odlyzko, waarin kennis overdracht vs communicatie-dialoog en cooperatie vergeleken wordt. En die laatsten (communicatie-dialoog en cooperatie) zijn of worden wel king, vooral in de ogen van jeugdigen.

Content is not king Andrew Odlyzko AT&T Labs – Research

Get your own at Scribd or explore others:

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This