Jongeren boeien voor betà en techniek

Platform Bet&#224Techniek
Dat is de titel van het boekje van het Platform Betà Techniek. Dit platform heeft zich ten doel gesteld om structureel 15% meer leerlingen en studenten te laten kiezen voor betàtechnisch onderwijs en dat bestaand talent in bedrijven en onderzoeksinstellingen beter wordt benut.

BetàMentality model
Aangezien ik aan de HAN bij de faculteit Techniek werk, ben ik me aan het verdiepen in de uitdagingen van het technisch onderwijs. Het mooie van dit boekje is dat er een model in uitgewerkt wordt, het BetàMentality model, dat op een heel andere manier naar de jeugd kijkt. DE jongere bestaat immers niet en elke doelgroep vereist zijn eigen aandacht. Dit boekje is zeer lezenswaardig om te zien hoe je jongeren kunt enthousiasmeren voor betatechniek, door een andere bril op te zetten. Je krijgt nieuwe inzichten voor het onderwijs- en communciatiebeleid.
Het model bouwt voort op het YoungMentality model dat ontwikkeld is door YoungWorks en Motivaction in opdracht van Sanoma. Ook het BetàMentality model is door hen ontwikkeld, maar nu in opdracht van Platform BetàTechniek.

Website Bet&#224Mentality
Er is ook een mooie website die ook de moeite waard is om te bekijken. Daar staat de hele informatie ook in mooie animaties en met praktijkvoorbeelden.

MindMaps
In een volgende posting zal ik een paar MindMaps laten zien die de doelgroepen in kaart brengen vanuit dit BetàMentality model.

Betamentality: jongeren boeien voor beta en techniek

De link naar het document in Scribd.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This