Select Page

Fotoblog: workshop scratch voor leerlingen Stedelijk Gymnasium Arnhem bij HAN

Embedded Systems Engineering
Vandaag waren 2e jaars leerlingen van het Stedelijk Gymnasium Arnhem bij de HAN op bezoek. Zij kregen een workshop Scratch van Hugo Arends, docent bij Embedded Systems Engineering van de faculteit Techniek.

Scratch
Scratch is een krachtige en zeer gebruiksvriendelijke programmeertaal van MIT.
De workshop was mede georganiseerd door Technoplanet uit Arnhem.
Ik kom nog op deze workshop terug door middel van een paar video’s waarin uitgelegd wordt door Hugo wat scratch is en door Elma wat Technoplanet doet.
Hier nu alvast de foto’s.

Meisjes
En wat opvalt is dat de helft van het aantal leerlingen bestaat uit meisjes, die zeer enthousiat bezig waren. En dat is precies wat nodig is. Meisjes die zin hebben in techniek.

De fotoset in Flickr.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

  1. Hans on Experience

    Videoblog: Workshop scratch Stedelijk Gymnasium Arnhem bij HAN

    Hieronder een impressie van de scratch workhsop die Embedded Systems Engineering van de HAN samen met Technoplanet uit Arnhem gaf. Je hoort enkele leerlingen uitleggen wat ze aan het maken zijn en je ziet hoe ze te werk gaan. Niet alleen met het progra…

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This