Select Page

Oplossing voor Windows XP Explorer bug

Zo traag als boter
Tjee wat was dat een gedoe zeg. Ik heb een prachtige supersnelle laptop met 2 processoren erin, maar bij het laden van video’s kwam Windows XP telkens in een freeze terecht. Het enige wat ik dan kon doen is de applicatie of browser afsluiten via de Task Manager. De applicatie hing zich dus telkens op. En het lampje van de hard disk bleef aan alsof er vanalles gebeurde op de hard disk. Processorgebruik was minimaal. Waar nu te zoeken om dit op te lossen?

Bug in Windows Explorer
Vandaag vond ik het antwoord. Het blijkt een bug in Windows Explorer te zijn. Windows gaat bij een video file de hele file bekijken om er een preview plaatje van te kunnen laten zien in je map. Tja en als je dan een video hebt van een paar gigabyte dan duurt dat lezen van die file natuurlijk een eeuwigheid.

Batchfile
Om er nu voor te zorgen dat Explorer de file niet helemaal gaat lezen is een simpel commando genoeg:

regsvr32 /u shimgvw.dll

Ik heb nu een shmediaoff batchfile gemaakt waarin die regel staat en een shmediaon batchfile met: regsvr32 shimgvw.dll om de service weer aan te zetten. Handig! En na testen bleek inderdaad het probleem opgelost.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Fred Zelders

    Eigenlijk achterlik, dat je als gebruiker niet zelf kan instellen of je een preview wil of niet.

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This