Select Page

Innoleren: werken en leren; een praktijkvoorbeeld

Innoleren: werken en leren; een praktijkvoorbeeld

Wat is Innoleren?
Innoleren is een duale leervorm van Graafschap College in Doetinchem en de HAN in Arnhem. Werken en leren gaan er hand in hand. Bedrijven die willen innoveren kunnen door middel van een student (MBO of HBO) de innovatie in kaart laten brengen, een plan van aanpak laten maken en de innovatie in de praktijk laten brengen door diezelfde student.

Videoblogs
Ik ga regelmatig verslag doen van een aantal van deze projecten door middel van een videoblog.

De aftrap van Chiel van de Heuvel bij baksteenfabriek Huwa-van der Sanden
Vandaag de aftrap van een project bij Baksteenfabriek HUWA-Vandersanden B.V. in het prachtig gelegen Spijk aan de Spijksedijk. Mooi uitzicht op de Rijn en Duitsland. Chiel van de Heuvel gaat een innoleertraject doen bij dit bedrijf.

Uitgangspunt
De opdracht is als volgt geformuleerd:

Het analyseren van het planningsproces voor de productie van 3 grote steenfabrieken en de daaraan gerelateerde voorraadposities. Dit dient te resulteren in het formuleren van aanbevelingen tot een rendementsverbetering met een gelijkblijvende service-graad.

Video
In deze videoblog maken we kennis met Chiel, de begeleider bij het bedrijf, de begeleidende docent en de projectleider van Innoleren van HAN. Een volgende video bevat een rondleiding door de showroom van HUWA-Vandersanden B.V.

Link naar video in hogere kwaliteit.

De video staat ook in blip.tv en in vimeo.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This