Select Page

Weblectures zijn wel degelijk efficient en leuk!

"Web lectures as standalone learning objects are at least as educationally effective and efficient as similar learning objects. Furthermore, a course taught using the web lecture intervention produces 1) the same or better objective learning outcomes and 2) the same or better subjective enjoyment and perceived learning, than a course taught using the traditional lecture format".

Dat is de conclusie van een omvangrijk onderzoek (pdf, 242 pag.) van Jason Allen Day van Georgia Institute of Technology. Volop aanbevelingen zijn ook te vinden in het rapport.
Overigens, weblectures zijn een soort lessen of colleges die opgenomen worden

in een studio. Ze zijn veel korter (hooguit 20 minuten), er zijn geen studenten bij en de docent gebruikt Powerpointsheets.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This