Select Page

Orion College: al 7 dagen vrij!!

Dat voelt heel goed. Al 7 dagen geleden liep mijn contract met Orion College af. En dat voelt als een bevrijding. Ik heb natuurlijk nu makkelijk praten met een nieuwe baan bij de HAN, maar toch.


Vreemd toch dat 1 persoon je kan vangen in een net, je langzaam verteert en daarna uitkotst. En nog vreemder is, dat ik niet de enige was in dat web. Mijn collega en 2 bestuursleden zaten ook in dat web en ik denk menig ouder ook.
Gelukkig is de onderwijsinspectie op de hoogte. En nu moet ik dat hoofdstuk afsluiten. Hoe moeilijk ook. Ik zou nog veel meer willen schrijven hier over de wandaden en -praktijken die op het Orion College plaatsvinden. Of liever die door 1 persoon bedreven werden/worden. Maar het heeft geen zin meer. En ik ben er te netjes voor. Ik heb vele berichten hier in gedachten geschreven, met alles er op en er aan. Een chronologisch overzicht van de manipulatie, de moeizame weg die we hebben gegaan. Maar het heeft geen zin. Dus: berusting nu. En hopen dat prachtige nieuwe onderwijsconcepten ook het nieuwe leiderschap krijgen die het nodig heeft. Anders is het toch nieuwe wijn in oude zakken. En dat smaakt muf.
Het ergste mis ik nog de kinderen en mijn collega (alhoewel we dagelijks contact hadden en hebben). Maar dan nog: berusting. Mijn handen jeuken (hoezo berusting?), mijn gevoel zegt: dit is niet goed, mijn verstand geeft in: dit klopt niet. Ik voel verbijstering over het feit dat hier minstens 3 mensen kapot gemaakt zijn door 1 persoon van het Orion College (om over de leerlingen maar te zwijgen). Nee, in een dergelijke omgeving wil ik (en mijn collega en bestuursleden) niet werken.
Maar nu verzet ik mijn bakens en zijn mijn gevoelens gerijpt en mijn verstand verstandig genoeg om te zeggen: dit was het, Orion College. Ik ga verder. En wens de ouders, leerkrachten en leerlingen nieuw leiderschap toe en veel liefde en wijsheid. En mocht ik met iets kunnen helpen dan hoor ik dat graag.
Ik ben trots op mezelf dat ik nu dit bericht durf te publiceren (hoezo manipulatie en onderdrukking?). Let’s GOOOO!!!!!

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

5 Comments

 1. Fred Zelders

  Dat is heftig Hans!
  Goeie beslissing genomen dus, maar wel zuur voor de achterblijvers.

  Antwoord
 2. Willem

  Moedig verhaal Hans, en van je afschrijven helpt natuurlijk bij de verwerking.
  Gelukkig maar dat je je frustraties terug kan voeren tot een persoon en het dus niet(s) te maken heeft met “het onderwijs”.
  Ik ben ervan overtuigd dat je bij de HAN een heel andere tijd tegemoet gaat!
  En troost je met de gedachte dat je wellicht zonder de vorige stap deze nooit gemaakt zou hebben.
  Dus vergeet Orion en richt je op de horizon.
  Tenslotte kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat dit bericht ook de achterblijvers zal helpen…

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @willem en @fred: bedankt. Jazeker de blik vooruit. Ik heb erg veel zin in het avontuur bij de HAN en ben blij dat deze fase afgesloten is en me bij de hogeschool heeft gebracht.

  Antwoord
 4. peterter

  Veel succes bij de HAN!
  Onderwijs is het werk van eigenwijze mensen,
  dat maakt het niet altijd gemakkelijk en soms zelfs onmogelijk.
  Goed dat je het netjes probeert af te sluiten maar toch je tanden laat zien. Die tanden zet je in de nieuwe klus. Heel veel succes!
  Peterter

  Antwoord
 5. Hans Mestrum

  @peterter bedankt! Ik ga er zeker mijn tanden in zetten.

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This