Mijn lcd tv in mijn netwerk

Hier wil ik nog eens verder naar kijken, maar ik heb het al aan de praat gekregen. Mijn lcd tv opnemen in mijn wireless netwerk.
Op mijn nieuwe lcd tv zit nl. een ethernetaansluiting en die ondersteunt dlna ofwel Digital Living Network Alliance. Nu dacht ik al dat ik dat logo van dlna al eens eerder had gezien. En wat bleek. Mijn Sony Vaio notebook ondersteunt nl. hetzelfde protocol. En als het goed is zou ik daarmee dus met mijn lcd tv moeten kunnen connecten. En dat bleek te lukken. Na met een ethernetkabel mijn tv met mijn router te hebben verbonden, in Windows Media Player 11 media sharing aan te zetten en al mijn foto’s, video’s en muziek aan de bibliotheek aan Windows Media Player te hebben toegevoegd, zag ik de mappen op mijn tv. Ik kon door die mappen scrollen en de foto’s en mp3’s zonder meer afspelen. De video’s werkten niet allemaal, sommige wel. Dat wil ik nog verder uit zoeken. Zal wel te maken hebben met hoe ik een file heb opgeslagen of geconverteerd.
Mooie optie in ieder geval. Uiteraard kan ik de tv ook gebruiken als monitor en werken mijn ipod of willekeurige andere usb stick met foto’s en muziek ook. En mijn digitale spiegelreflex kan gewoon aangesloten worden. Maar die dlna verbinding is toch wel interessant.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

6 Comments

 1. Jaap Steinvoorte

  Wow, wat geleerd zojuist, thanks!
  Interessante materie, eindelijk ook wat innovatie in de huiskamer.

  Antwoord
 2. Sjaak Peeters

  Interessant, maar kun je de LCD tv ook aansluiten op een netwerk harde schijf?
  Zeer waarschijnlijk niet omdat de harde schijf dan als server moet dienen wat niet mogelijk is. Als het niet klopt kun je het dan melden? Ik ben nl op zoek naar een LCD tv die dat wel kan.

  Antwoord
 3. Hans Mestrum

  @Sjaak bedankt voor je reactie. Ik weet niet of dat kan. Mijn netwerharddisk zag de lcd niet maar die is ook geen DLNA certified. Dat is waar het om gaat. Die standaard maakt het mogelijk. Mijn laptop lukte dus wel. Dus als je een netwerkharddisk kunt vinden of hebt die DLNA certified is dan zo ik er niet van staan te kijken als het werkt. Een mediaharddisk sluit je natuurlijk gewoon rechstreeks aan.
  Dus conclusie: ik heb dit nog niet uitgetest omdat ik zelf nog geen DLNA netwerkharddisk heb.

  Antwoord
 4. Joost

  De techniek dlna is echt te gek! Dat ten eerste, maar staat nog wel in de kinderschoenen. Ik heb eenSamsung leb650 met deze funtie en vind het goed werken, dat wil zeggen dat het functioneerd maar nog niet optimaal is. Divx filmsspelen goed maar met de ondertiteling loop je nog wel es te kloten, het beeld daarentegen is uitstekend. Dvd bestanden speeld hij goed af maar niet op het juiste beeldformaat. Daarnaast is het een Samsung dus dat betekent dat menu structuren niet al te best zijn het is nl. niet echt overzichtelijk als je op zoek moet naar de juiste film, foto of muziek file. Overall gezien een super techniek, maar moet nog echt verder uitgewerkt worden!

  Antwoord
 5. leo

  gaaf zeg Interessante materie

  groeten leo

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This