MediaZicht: Augmented Reality

MediaZicht_logo_Final2.0 Augmented Reality; ik had er wel eens van gehoord, maar het eigenlijk nog niet in de praktijk gezien. Een mooie kans dus gisteren om er eens naar te kijken en uitgelegd te krijgen. Ik was nl. bij het bedrijfje MediaZicht in Arnhem. Ik schreef al eerder over het feit dat ze op PICNIC staan. Het bedrijfje is opgericht door studenten van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN).
In deze video zie je Fred Dijkstra van MediaZicht aan het woord die ons uitlegt wat augmented reality nu eigenlijk is en hij laat ons mooie voorbeelden zien die ze hebben gemaakt. Erg sterk vind ik de toepassing van een interactieve folder met 3d beelden. Dergelijke interactieve folders doen het natuurlijk goed op een beurs. En ik kan me nu ineens voorstellen dat er vele toepassingen voor zijn. Zoals het feit dat je met je gsm en een poster/affiche  of advertentie virtuele beelden te zien krijgt. Zoals Fred ook het voorbeeld noemt van een advertentie van een auto waarvan je 3d beelden ziet en je er aanpassingen aan kunt doen naar je eigen smaak en inzicht. Of wat te denken van architecten die via virtuele beelden een terrein in kunnen richten.

auto architect folder mediazicht0010

Update: Link naar video om rechtstreeks in Windows Media Player af te spelen

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

2 Comments

 1. Evert van Malkenhorst

  Hans,
  Wat een interessante ontwikkeling. Naast mijn activiteiten binnen Edugram, ben ik ook docent in het VO.
  Hiermee zouden prikkelende demo’s gemaakt kunnen worden die leerlingen bepaalde leerinhouden nog aanschouwelijker maakt.
  Deze film geeft nog een paar leuke demo’s: http://gprime.net/video.php/totalimmersion

  Antwoord
 2. Sylvia Visser

  Hoi Hans,
  Wij, Touching Media, organiseren op PICNIC op vrijdag 26 september een Special en een Lab over augmented reality. Er komen interessante sprekers en demo’s van Total Immersion (ontwikkelt AR-software), Metaio (ontwikkelt ook AR-software), Nokia (AR voor mobiel) en de KABK (AR in de kunst). Op de PICNIC-website kun je er al wat informatie vinden. Mail me even als je er meer over wilt weten.
  Groeten,
  Sylvia

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2016 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This