Select Page

Ambilight is mooooiiii!

Ik heb er eigenlijk nooit bij stil gestaan en dacht dat het eigenlijk niet zoveel voor zou stellen dat Ambilight op een lcd tv. Maar ik moet zeggen, ik ben om. Wat is dat mooooiiii!!!
Het tv kijken is nu nog prettiger voor je ogen en het geeft echt een soort 3-dimensionaal effect. Ik heb niet de aurea of full surround versie, maar de 2-channel technologie. Dat komt er op neer dat er alleen aan de linker en rechterkant licht verpreid wordt.
Dit licht wordt niet meer door een soort tl-balkjes gedaan, maar door ledjes. Dus heel zuinig en erg snel. Je kunt de effecten instellen op je eigen smaak. Door het lichteffect komt het scherm los van de (donkere) muur en lijkt de tv te zweven.
Je kunt trouwens het effect van aurea ervaren in deze video.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Momenteel is hij vlogger bij de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daarvoor houdt hij o.a. deze weblog bij met videoblogs van projecten, evenementen etc. Daarnaast schrijft hij op persoonlijke titel over trends, zijn (professionele) leven en overwegingen. Bekijk ook zijn profiel website

1 Comment

 1. Test

  Beste Hans,
  ben ook van plan om een ambilight 2-channel te kopen voor een donkere muur. Ben alleen bang dat dan het ambilight effect minder mooi word :-(.
  Wat voor donkere kleur wand hangt die bij jou tegen aan? Misschien in pica plaatsen :-).
  ALvast bedankt voor je reactie

  Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hansmestrum About me
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en social mediaspecialist ben.

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This