Tuktuk-project

tuktuk Geinig. Een tuktuk-project. 26 Juni is de kickoff geweest van dit project, waar onder andere studenten van Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) aan mee doen. Het doel is om in mei 2009 een schone en zuinige tuktuk met businessplan te hebben ontwikkeld.

De wedstrijd
"Het hoofddoel is daadwerkelijk iets te doen aan de enorme milieuverontreiniging die de ongeveer 100 miljoen tuktuks in Azië veroorzaken. Samen belasten deze vervoersmiddelen het milieu evenveel als 5 miljard (!) schone auto´s zouden doen. De competitie bestaat uit meerdere opdrachten. Behalve een schone tuktuk, moet ook een volwaardig businessplan worden opgeleverd waarmee het vervoermiddel in de Indiaase markt kan worden gezet. Deze en andere wedstrijdelementen, die door de jury apart worden beoordeeld, vragen om competenties uit de verschillende studierichtingen."

Finale
Aan de wedstrijd nemen studenten van hogescholen en universiteiten uit Nederland én India deel. Voor Nederland zijn dat, naast de HAN, de Hanzehogeschool uit Groningen en de Technische Universiteiten Eindhoven en Delft. De finale is in mei 2009 in India.

Teamblogs
hantuktukMooi dat de teams een weblog bijhouden op de speciale hybridtuktuk website:

Team TU Delft
Team TU Eindhoven
Team HAN
Team Hanzehogeschool Groningen

Als je de weblog van het tuktuk team van HAN bij wil houden kun je naar deze link gaan of de webfeed gebruiken.

About The Author

Hans Mestrum

Hans is al 12 jaar bezig op het gebied van Social & Media. Vooral als videoblogger van projecten, evenementen etc. Per 1 januari 2016 is hij als videofilmer en videoblogger werkzaam in zijn eigen bedrijf hans ON experience. Hij maakt korte video's van evenementen, huldigingen, voorlichting, productintroducties, kennisoverdracht, presentaties, interviews, bevlogen mensen, open dagen etc. Schroom niet om hem om informatie te vragen wat hij voor jou kan betekenen. Bekijk ook zijn profiel website of kijk hieronder voor zijn online présence.

1 Comment

  1. Krispijn Beek

    Hoi Hans,
    Zeker een leuk project. Ook bij de VoorDeWereldVanMorgen”, een initiatief van de ASN-bank, loopt iemand rond met het idee om wat aan de luchtverontreiniging door 2-taktjes te doen (zie hier). Ik zal hem/haar op het HAN project wijzen.
    Groet, Krispijn

    Antwoord

Leave a reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Welkom!

hans mestrum
Hans Mestrum

Leuk dat je hier op mijn weblog bent. De video's en foto's die je hier vindt, zijn door mij gemaakt voor o.a. de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), waar ik videoblogger en videofilmer ben.

Per 1 januari 2017 kan ik vanuit mijn eigen bedrijf hans ON experience ook voor jou korte videofilms maken. Dat kan een impressie zijn van een evenement, open dag, huldiging, of een video voor voorlichting, presentatie, productintroductie of een uitnodiging of van bevlogen mensen.

Ik voer het hele traject voor u uit, van intake tot opname, van bewerken van het videomateriaal tot het online zetten of aanleveren van het videobestand.

Schroom niet om contact met me op te nemen om te bespreken wat ik voor jou kan doen!

Laatste video’s

Recente Tweets

Archieven

Categorieën

Zonnemeter

Hoeveel Watt produceren mijn zonnepanelen op dit moment?

Pin It on Pinterest

Shares
Share This